Ο πατέρας του Ιμπραήμ Τοντάσεφ που σκοτώθηκε στη διάρκεια της ανάκρισής του από το FBI έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, στην οποία κατηγόρησε του ομοσπονδιακούς πράκτορες των ΗΠΑ ότι δολοφόνησαν τον γιο του «εν είδει εκτέλεσης» στο σπίτι του στο Ορλάντο της Φλόριδας.

Ο Αμπντούλ-Μπακί Τοντάσεφ είπε ότι ο γιος του «ήταν 100% άοπλος και δέχτηκε έξι σφαίρες από εμπρός και μία στο πίσω μέρος του κεφαλιού του» δείχνοντας φωτογραφίες από το νεκροταφείο, τις οποίες τράβηξε ο φίλος του, Κούσεν Ταράμοφ.

Ο νεκρός Τοντάσεφ ήταν γνωστός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, του υπόπτου για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με το FBI ο 27χρονος Τοντάσεφ είχε ομολογήσει την ενοχή του σε τριπλή δολοφονία που διαπράχθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και ετοιμαζόταν να υπογράψει την ομολογία του, όταν ξαφνικά εξαγριωμένος επιτέθηκε κατά των πρακτόρων με μαχαίρι.

Η οικογένεια του Τοντάσεφ έχει υποβάλλει αίτημα στις αρχές για ομοσπονδιακή έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Ιμπραήμ και ο εκπρόσωπος του FBI Πολ Μπρέσον ανακοίνωσε ότι έφθασε από την Ουάσινγκτον στο Ορλάντο ειδική ομάδα ερευνητών για να ξανανοίξει το φάκελο της υπόθεσης Τοντάσεφ.