Το θέμα της καταβολής των οφειλόμενων επί μήνες δεδουλευμένων αποδοχών σε πληρώματα επιβατηγών -οχηματαγωγών, απασχόλησε για μια ακόμη φορά χωρίς αποτέλεσμα, συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, κατά τη συνάντηση, «συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει της θερινής περιόδου», ενώ σημειώνεται ότι «ο υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των οφειλομένων στους ναυτικούς, στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «οι εκπρόσωποι, από την πλευρά τους, δεσμεύθηκαν ότι θα αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία επικοινωνίας με την ΠΝΟ και ότι θα επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου».

Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να δώσουν κάποιο μέρος των χρημάτων την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει δώσει προθεσμία ως την Τετάρτη 5 Ιουνίου προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας και σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.