Ο Ντέμης Νικολαϊδης χαρακτήρισε «καταπληκτικό τύπο» τον Μάκη Ψωμιάδη, μετά τη νέα αναβολή που κατάφερε να πάρει για τις 18 Σεπτεμβρίου στη δίκη που του έχει κάνει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αμέσως μετά την έξοδό του από το δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης δήλωσε:

«Θέλω πολύ να πω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος. Καταφέρνει και βγαίνει νικητής εννέα συνεχόμενα χρόνια. Παίζει μόνος του απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο, την ΑΕΚ, τη Δικαιοσύνη και τη λογική, αλλά καταφέρνει πάντα να μας κερδίζει, εννέα συνεχόμενα χρόνια, με αποδεδειγμένα εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου και της ΑΕΚ. Δεν θέλω κάτι άλλο να δηλώσω, απλά ειλικρινά του βγάζω το καπέλο και ας προβληματιστεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή τη χώρα που ζούμε, ποια θα είναι η συνέχεια από εδώ και πέρα».

– Θεωρείτε κωμωδία αυτό που γίνεται;

«Δεν θέλω να κάνω κανέναν χαρακτηρισμό. Απλά εννέα χρόνια έρχομαι στα δικαστήρια. Και όχι μόνο εγώ. Και ο ΣΔΟΕ, και το ελληνικό Δημόσιο, και άλλοι άνθρωποι μαζί με μένα».

-Θεωρείτε ότι έχει τελειώσει οριστικά αυτή η ιστορία;

«Καταρχήν, από τη στιγμή που πήρε αναβολή για τον Σεπτέμβριο και απ’ ότι μαθαίνω, διαβάζω η ΑΕΚ θα λυθεί ως εταιρεία μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να παρίσταται στο δικαστήριο απέναντι του, οπότε… Δεν είμαι νομικός. Νομίζω ότι οι πιθανότητες νίκης σε αυτό το επίπεδο θα είναι λιγοστές. Αλλά δεν είμαι νομικός για να σας απαντήσω».

Πήρε πάλι αναβολή

Στο εδώλιο κάθονταν το πρωί της Πέμπτης εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη, ο ένας από τα δύο ξαδέλφια του, Χαρίλαος Ψωμιάδης και η τότε λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου.

Το παρών για την ΑΕΚ έδωσαν ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΑΕΚ Γιώργος Ρόκας, ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Γρανίτσας και ο Βαγγέλης Δερμανούτσος, όλοι τους μάρτυρες κατηγορίας από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κατέθεσε αίτηση αναβολής το οποίο το δικαστήριο έκανε δεκτό για τρεις λόγους.

Ο πρώτος είναι η έφεση που έχει υποβάλει ο Ψωμιάδης σε δικαστήριο των Σκοπίων και αφορά την έκδοση του με αποτέλεσμα να μην έχει έρθει επίσημο έγγραφο από το υπουργείο εξωτερικών αλλά μόνο το έγγραφο με την απόφαση του πρώτου δικαστηρίου. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την απουσία του δικηγόρου του Μάκη Ψωμιάδη στο δικαστήριο Τσοχατζόπουλου.

Και ο τρίτος λόγος που δέχτηκε η έδρα είναι πως πρέπει να βρεθεί δικηγόρος για τον Χαρίλαο Ψωμιάδη του οποίου ο δικηγόρος παραιτήθηκε επειδή ένιωσε… θιγμένος από σχόλια της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που ελέγχει ο Χάρης Οικονομόπουλος.