Δωρεάν εξετάσεις με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, προσφέρει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 27-31 Μαΐου.

Οι δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα διενεργούν δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr.

Σύμφωνα με επιστήμονες, το 90% των περιστατικών μελανώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν αν διαγνωστούν έγκαιρα, γι αυτό συμβουλεύουν τους πολίτες να παρατηρούν πιθανές αλλοιώσεις στο δέρμα τους και να απευθύνονται στο γιατρό όταν κάτι τους φαίνεται περίεργο.

Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, και ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Περίπου 130.000 περιστατικά μελανώματος εμφανίζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και 37.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από μελάνωμα.