Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Την Τρίτη αρχίζουν τα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών με μια σημαντική καινοτομία που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια στους διαιτητές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Basket League ΟΠΑΠ θα εφαρμοστεί το περίφημο instant replay με βάση το οποίο οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουν με ακρίβεια κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις.

«Ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την ΕΡΤ ανακοινώνουν την εφαρμογή του instant replay σε όλα τα τηλεοπτικά παιχνίδια των φετινών Playoffs, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το instant replay αποτελεί ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια των διαιτητών, στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν οριακές φάσεις και η εφαρμογή του σηματοδοτεί ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της Basket League» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Ιδιαίτερα σε φάσεις που είναι για το αν έχει χτυπήσει η μπάλα στη γραμμή ή στο ταμπλό το instant replay είναι ιδανικο και μπορεί να γλιτώσει τους διαιτητές από σοβαρά λάθη.

Πάντως η ΚΕΔ ήδη προετοιμάζεται και ουσιαστικά η τοποθέτηση τριών ρέφερι υψηλής εμπειρίας στον «τελικό» του Περιστερίου (Χριστοδούλου, Σχοινάς, Γκόντας) στον αγώνα που έκρινε τη δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στην Α2, ήταν ένα σημαντικό τεστ στο οποίο γενικά οι ρέφερι πήγαν καλά.