«Τρεις φορές πατέρας, τρεις φορές MVP στο φάιναλ φορ, τριετές συμβόλαιο τώρα!!!» ήταν το προφητικό (;) μήνυμα που είχε γράψει φίλος του Ολυμπιακού πάνω στην τούρτα – έκπληξη που πήγε στο τραπέζι της ομάδας, με τη φωτογραφία του Βασίλη Σπανούλη που βγάζει τη γλώσσα…

Αυτό ήταν και το κλου της βραδιάς για τους πρωταθλητές Ευρώπης που έκλεισαν (όσον αφορά το πανηγυρικό κομμάτι) στον Νότη Σφακιανάκη το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Οι παίκτες το διασκέδασαν (με τον Τζος Πάουελ να το απολαμβάνει ίσως περισσότερο), όλοι χαλάρωσαν και πλέον τώρα το κεφάλι κάτω.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ. Νωρίτερα, στο ΣΕΦ στον διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας (80-53), τον οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκ νέου και στην πρώτη φάση των πλέι οφ, οι φίλοι της ομάδας ναι μεν δεν γέμισαν το γήπεδο (ήταν γύρω στους 8.000) αλλά αποθέωσαν προπονητές, παίκτες και διοίκηση την ώρα που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι πήγαν το τρόπαιο στο κέντρο του γηπέδου και την ίδια ώρα το λάβαρο με τον ευρωπαϊκό τίτλο στο Λονδίνο ανέβαινε στην οροφή του ΣΕΦ.

«Πράγματι ο κόσμος δεν γέμισε το γήπεδο ίσως γιατί ο Ολυμπιακός το έχει ξανακάνει. Ενώ το 1997 υπήρχε το αδιαχώρητο γιατί ήταν η πρώτη φορά του συλλόγου» παραδέχτηκε ο αυτόπτης μάρτυρας, τεχνικός του Απόλλωνα Πάτρας Νίκος Βετούλας, ο οποίος ήταν παίκτης στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1997 όπου και πάλι η πατρινή ομάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στο φαληρικό στάδιο μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού τότε στη Ρώμη.

«ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΨΥΧΗ». Ισως το πιο ευχάριστο μήνυμα του Σαββατοκύριακου για τους φίλους της ομάδας ήταν η δήλωση του πατέρα των Αγγελόπουλων Κωνσταντίνου στη «Real News». «Για προσωπικούς λόγους, εγώ δεν μπορώ να είμαι πολύ κοντά, τα παιδιά, όμως, θα συνεχίσουν να είναι στον Ολυμπιακό και θα δείχνουν το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος συγκίνησε με τη δήλωσή του για το πώς πανηγύρισε τη μεγάλη αυτή επιτυχία: «Εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ και να πανηγυρίσω την κατάκτηση του Κυπέλλου όπως όλοι οι άλλοι. Εμένα, όμως, πανηγύρισε η ψυχή μου. Ηταν μεγάλη η χαρά μου» είπε χαρακτηριστικά.