«Θεωρώ ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο. Η παρατεταμένη συζήτηση για ανασχηματισμό και η σχετική φιλολογία δεν βοηθούν. Υποστηρίζω ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο και να εξαντλήσει την τετραετία», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Realnews.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος στο εσωκομματικό πεδίο, επανέφερε μέσα από την ίδια συνέντευξη το ζήτημα της απλής αναλογικής, τονίζοντας πως «οι πολιτικές συνθέσεις είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για τη χώρα».

Παράλληλα ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις. «Αντιθέτως», είπε, «πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αναγκών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η δημόσια διοίκηση».

Στην ίδια συνέντευξη πάλι ο Φώτης Κουβέλης απάντησε και στην πρόταση του Βαγγέλη Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού» και υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. «Η όποια σύγκλιση», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «θα πρέπει να επιδιωχθεί στη βάση της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού».

«Είναι προφανές ότι δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.