Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος της παρουσίας υπαλλήλων, που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού την Τρίτη του Πάσχα, αποκάλυψε τα τεράστια κενά στη λειτουργία του Δημοσίου.

Από τον έλεγχο προέκυψε, ότι το ποσοστό απουσίας έφτασε ακόμη και το 63%, ενώ εμφανίστηκαν αιτήσεις άδειας που συμπληρώθηκαν έπειτα από την «επιδρομή» των ελεγκτών. Επιπλέον, κάποιες από αυτές δεν έφεραν υπογραφή προϊσταμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», ο έλεγχος αποκάλυψε ότι κάποιοι υπάλληλοι έχρισαν εαυτούς προϊσταμένους και υπέγραφαν άδειες συναδέλφων τους. Συγκεκριμένα, προέκυψε πως την Τρίτη του Πάσχα εργάστηκαν 99 άτομα στο υπουργείο Τουρισμού και απουσίασαν – δικαιολογημένα ή όχι – 115 εργαζόμενοι. Μάλιστα, σε μία διεύθυνση το ποσοστό απουσίας έφτασε το 63%.

Ακόμη, άδειες απουσίας συμπληρώθηκαν και υποβλήθηκαν κατόπιν εορτής, έπειτα από τον έλεγχο, ενώ διαπιστώθηκε ακόμη ότι υπήρξαν περιπτώσεις που υπάλληλοι «χτύπησαν» την κάρτα συναδέλφων τους οι οποίοι δεν βρέθηκαν στο γραφείο τους. Μάλιστα καταγράφηκε και περίπτωση στην οποία κάποιος προσήλθε στην υπηρεσία του στις 07.19 και αποχώρησε στις 09.12. Στο έντυπο άδειας του συγκεκριμένου δεν υπάρχει υπογραφή του άμεσου προϊσταμένου του, ενώ δεν αναφέρεται και ο λόγος της απουσίας του.