Η φιλανθρωπική εκδήλωση Life Ball (Χορός της Ζωής) διοργανώνεται στη Βιέννη και ο φετινός χορός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου για 21η φορά. Τα έσοδα από τον χορό προορίζονται για την καταπολέμηση του AIDS.

Η Mini συμμετέχει από το 2001 με ένα μοντέλο της το οποίο έχει διαμορφώσει κάποιος διάσημος σχεδιαστής και βγαίνει κατά την εκδήλωση σε δημοπρασία. Αυτή τη χρονιά θα βγει στο σφυρί ένα Mini Paceman που διαμόρφωσε ο ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι.

Το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει με την ιριδίζουσα βαφή του, χάρη στην οποία λάμπει το αμάξωμα σε τόνους μαύρου έως καφέ, ανάλογα με τη γωνία που πέφτει πάνω του το φως. Επίσης, το λογότυπο του Cavalli κοσμεί την οροφή του αυτοκινήτου.

Στο παρελθόν έχουν δώσει την προσωπική τους νότα στα μοντέλα της Mini για το Life Ball της Βιέννης φημισμένοι οίκοι ντιζάιν όπως οι Calvin Klein, Versace, Diesel κ.λπ. Το 2012 βγήκε σε δημοπρασία ένα Mini Roadster με την υπογραφή της Φράνκα Σοτσάνι, το οποίο πωλήθηκε στην τιμή των 54.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα οι διοργανωτές του Χορού έχουν συγκεντρώσει συνολικά από τις πωλήσεις των «φιλανθρωπικών» Mini πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η πρώτη συμμετοχή της Mini το 2001. Το μοντέλο δεν είχε λανσαριστεί ακόμη, οπότε η δημοπρασία του έγινε στα… κρυφά, δηλαδή με καλυμμένο το αμάξωμα από μια φλοκάτη!

Κάποια μοντέλα θεωρούνται ωστόσο λίγο πιο ξεχωριστά, καθένα για τους δικούς του λόγους. Το 2002 για παράδειγμα ακολουθήθηκε η πεπατημένη. Η Mini επέλεξε να διαθέσει ένα –ολόφρεσκο τότε –μοντέλο της, χωρίς καμία διαφορά από τα υπόλοιπα, αν εξαιρέσουμε ότι έφερε τις υπογραφές διασημοτήτων όπως του Ελτον Τζον, των No Angels και της Χάιντι Κλουμ.

Από τις πιο χαρακτηριστικές συμμετοχές ήταν το λουλουδάτο Mini της Ντονατέλα Βερσάτσε το 2005, το κοριτσίστικο Mini Cabrio εμπνευσμένο από την Κέιτι Πέρι και το «εκτός δρόμου» Mini της Dsquared που παρουσιάστηκε το 2011 και διέθετε μεταξύ άλλων τρακτερωτά λάστιχα και πολλούς προβολείς.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» ήταν το σλόγκαν το 2010. Εκείνη τη χρονιά εμφανίστηκαν στον βιεννέζικο φιλανθρωπικό χορό τρία Mini με τις υπογραφές ισάριθμων οίκων –Kenneth Cole, Diane von Furstenberg και Calvin Klein –προς χαρά των διοργανωτών που είχαν βεβαίως και τριπλάσια έσοδα!