Τη θέση του ότι το ευρώ κάνει μεγάλη ζημιά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου επανέλαβε την Τετάρτη ο Θόδωρος Κατσανέβας, ιδρυτής του κόμματος Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων, ο οποίος υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό το πολιτικό του κάλεσμα.

«Πρέπει να σας πω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό, η αλλαγή, θα γίνει. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έπρεπε να το κάνουμε εμείς με προμαχώνα την Ιταλία» δήλωσε ο Θόδωρος Κατσανέβας μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο ίδιος εξήγησε: «Το ευρώ είναι ένα νόμισμα που συστημικά κάνει μεγάλη ζημιά στις χώρες της περιφέρειας ιδιαίτερα, λόγω της διαφορετικής παραγωγικής βάσης στις οικονομίες τους. Αυτή είναι η βασική αιτία που δεν μπορεί η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική, όσο και αν γίνει η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση. Αυτό που έχει σημασία είναι να προωθηθεί κάποια μορφή συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, που πλήττονται κυρίως από την ευρωζώνη: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα και Κύπρος, η οποία πρόσφατα έχει πληγεί ανελέητα από αυτή την επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης».