Με μεγάλη τιμή, όπως αρμόζει σε μια τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, υποδέχτηκαν οι Κινέζοι τον Παναγιώτη Γιαννάκη που ανοίγει ένα ακόμα κεφάλαιο στην πλούσια προπονητική του καριέρα.

Ο δικός μας «Δράκος» που πλέον μετατρέπεται σε… κινέζικο γνώρισε ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή και μάλιστα τον περίμεναν και οι κάμερες για να κάνει τα πρώτα του σχόλια. Η άφιξη στο Πεκίνο του Γιαννάκη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Κίνας, ήταν από τα βασικά θέματα των τηλεοπτικών δικτύων της χώρας.

«Ευχαριστώ για την υποδοχή. Βλέπω πως αγαπάτε το μπάσκετ -όπως κι εγώ- και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Θυμάμαι την ομάδα της Κίνας ως μια ομάδα με ταλέντο και παίκτες που μπορούν να βελτιωθούν» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός που είχε βρεθεί αντίπαλος της Κίνας ως προπονητής της εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. «Θυμάμαι επίσης τα σπουδαία παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες που οργανώσατε και ενδιαφέρομαι να δω την Κίνα σε ψηλό επίπεδο. Αν έχουν υπομονή και καταλάβουν όλοι πως για αλλάξεις τον τρόπο παιχνιδιού, πρέπει να δουλέψεις σκληρά και χρειάζεται χρόνος, τότε θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να κάνουμε κάτι καλό στην Εθνική ομάδα της Κίνας» κατέληξε ο κόουτς.