O τελειομανής και πάντα προσηλωμένος στον επόμενο στόχο Νίκος Γκάλης δήλωσε ολοκληρωμένος και διαθέσιμος να σταθεί αρωγός στο εγχείρημα για την ανάκαμψη του Αρη.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή. Δεν υπάρχει πλέον επόμενη στιγμή, μεγαλύτερη, αυτή είναι η τελευταία»», είπε ο μεγάλος άσος σε ερώτημα του παρουσιαστή της επιβλητικής εκδήλωσης Βασίλη Σκουντή, όντας απολύτως καλυμμένος από τις τιμές αυτοκράτορα του μπάσκετ που γνώρισε χθες στο Αλεξάνδρειο.

Και πώς να μην νιώσει ικανοποιημένος αφού στο Παλέ παρέλασαν η πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ του 1979, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1987, αντίπαλοι που ταλαιπώρησε με τα κόλπα του και η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ της γενιάς του.

«Σας αγαπώ πολύ», είπε στους φιλάθλους από το κέντρο του γηπέδου φορώντας κοστούμι πρώτη φορά, αντί για αθλητική περιβολή.

«Το ήξερα ότι πάντα με αγαπούσαν», πρόσθεσε και όταν στριφογύρισε την μπάλα στο δάχτυλό του το κοινό παραληρούσε και φώναζε: «Τι την έκανε την μπάλα ο θεός. Είσαι θεός μοναδικός».

Οι φίλαθλοι ζήτησαν από τον Γκάλη να κάνει έστω ένα σουτ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο άσος προτιμούσε χθες τον διάλογο από μικροφώνου: «Εδώ είναι το σπίτι μου. Πρώτη φορά νιώθω έτσι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου. Είμαι συγκινημένος».

Ο δείκτης συναισθημάτων έδειξε υψηλές θερμοκρασίες όταν ο Γκάλης πήγε προς τους φιλοξενούμενους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ασπάστηκε άπαντες, έσφιξε δυνατά τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες και στη συνέχεια έσφιξε το χέρια των μελών της αποστολής της Λιμόζ, που έπαιξε ολιγόλεπτο χαλαρό διπλό με την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου.

«Καλύτερα αργά, παρά ποτέ», συνέχισε για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.

Η πιο όμορφη εικόνα της βραδιάς ήταν η οικογένεια Γκάλη στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Νικ αγκάλιασε τη μικρή Στέλλα και έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Ελένη Παναγιώτου πρόσφεραν στους φωτορεπόρτερ ένα στιγμιότυπο της βραδιάς για την πρώτη σελίδα του οικογενειακού άλμπουμ.

Η εκδήλωση άρχισε με το βιογραφικό του Νίκου Γκάλη. Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννουζάκος θυμήθηκε: «Οταν ήρθα στον Αρη ο Νικ φορούσε τη φανέλα με το Νο7, όπως και εγώ στις προηγούμενες ομάδες μου. «Μπορώ να πάρω εγώ το Νο7;» του είπα και αυτός αμέσως μου απάντησε: «πάρ’ το». Αυτός ήταν ο Νικ και θα πρέπει να ξέρετε ότι σε άλλη περίπτωση δεν θα φορούσε το Νο6».

Εμφανώς συγκινημένος ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε προς τους φιλάθλους: «Εχουμε ανατριχιάσει. Εσείς κάνατε το μπάσκετ ελκυστικό σε όλη την Ευρώπη. Τώρα πρέπει να βοηθήσετε την ομάδα».

Ενθουσιασμένος ο Ντόρον Τζάμσι είπε πως αισθάνεται σαν στο σπίτι του και εξάσκησε τα ελληνικά του. «Σας αγαπώ», είπε ο ισραηλινός παλαίμαχος στο κοινό του Αλεξανδρείου.