Κανένα νεκροταφείο στις ΗΠΑ δεν δέχεται τη σορό του βομβιστή της Βοστώνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, καθώς οι αρχές κάθε πολιτείας δεν επιθυμούν να τραβήξουν την προσοχή όλου του κόσμου και να προκαλέσουν διαδηλώσεις στους δρόμους.

Ο θείος του Τσαρνάεφ, Ρουσλάν Τσάρνι, ταξίδεψε από το σπίτι του στο Μέριλαντ μέχρι τη Βοστώνη για να φροντίσει το πτώμα του ανιψιού του, με τη βοήθεια τριών φίλων της οικογένειας, όπως προστάζουν τα μουσουλμανικά έθιμα. Σχεδίαζε να κάνει την κηδεία του στη Μασαχουσέτη αλλά κανένα νεκροταφείο δεν δέχτηκε το αίτημά του.

«Κανείς δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με τέτοια διαβολικά γεγονότα» δήλωσε ο Τσάρνι στον Associated Press.

«Θέλουμε απλά να γίνει η κηδεία. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να είναι μουσουλμανική» εξήγησε και στην Boston Herald.

Ο Πίτερ Στέφαν, ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών (Graham Putnam & Mahoney Funeral Parlors) που ανέλαβε τη σορό του Τσαρνάεφ, προσπαθεί να βρει κοιμητήριο για τον βομβιστή της Βοστόνης.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Στέφαν «αντι-αμερικανό», ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι να βρω σημείο ταφής γιατί οι περισσότεροι δεν θέλουν να εμπλακούν με αυτή την κηδεία» δήλωσε ο Στέφαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Στεφάν στην εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης «Good Morning America», τα νεκροταφεία στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Κονέκτικατ και στη Μασαχουσέτη, δεν έχουν δεχτεί να αναλάβουν την κηδεία του Τσαρνάεφ.

«Δίνουμε όρκο για να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να διαλέξω; Όχι. Μπορώ να διαχωρίσω τις αμαρτίες από τους αμαρτωλούς; Όχι. Θάβουμε ένα νεκρό σώμα, αυτό κάνουμε» σχολίασε.

Εχει ήδη δεχτεί προτάσεις από νεκροταφεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Οταν τηλεφωνεί όμως στους υπευθύνους και στις αρχές κάθε πολιτείας, παίρνει αρνητική απάντηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, η μητέρα του βομβιστή επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στην πατρίδα τους, τη Ρωσία.

Ο Στεφάν εξήγησε ότι ήρθε σε επαφή με τις αρχές στην Ρωσία αλλά ήταν δύσκολο να πάρει απάντηση.