Ενας από τους ιδιαίτερα επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που καταζητούνταν μετά την φονική καταδίωξη στα Ισθμια Κορινθίας και μία ακόμη ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μάνδρα Αττικής, συνελήφθη το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στο Περιστέρι, μετά από ληστεία που διέπραξε σε σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Ερμάλ Λίτα (ένθετη φωτογραφία), 35 ετών, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και στις δύο προηγούμενες ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς. Ο Λίτα απέδρασε από τις φυλακές Τρικάλων στις 22 Μαρτίου.

Ενα δεύτερο άτομο, το οποίο προσήχθη μετά τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ, δεν προέκυψε να έχει σχέση με την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερο. Ο Λίτα έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής όπου ανακρίνεται.

Λίγο πριν από τη σύλληψή του στο Περιστέρι, έριξε δύο χειροβομβίδες, οι οποίες τελικά δεν εξερράγησαν, την ώρα που προσπάθησαν να τον πλησιάσουν οι αστυνομικοί.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι και μία ακόμη χειροβομβίδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν συνεργών του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής,ο Λίτα λήστεψε ένα σούπερ μάρκετ στην οδό Καρπενησίου 25 στο Περιστέρι. Κατόπιν τράπηκε σε φυγή και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Μετά την ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο σημείο της ένοπλης ληστείας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν τον δράστη να κινείται πεζός, σε κοντινή απόσταση.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κακοποιός προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του έριξε προς τους αστυνομικούς δύο χειροβομβίδες, οι οποίες δεν εξερράγησαν. Λίγο αργότερα συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων και μία ακόμη χειροβομβίδα.