Μια 50χρονη γυναίκα από τη νότια Καλιφόρνια κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο για τον βασανισμό και ακρωτηριασμό του εν διαστάσει συζύγου της.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Los Angeles Times η Κάθριν Κέιου νάρκωσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, τον έδεσε σε ένα κρεβάτι, και του ακρωτηρίασε το γεννητικό μόριο το οποίο κατόπιν πέταξε στον κάλαθο των απορριμμάτων.

Η 50χρονη γυναίκα η ποινή της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Ιουνίου, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η επίθεση σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2011 και παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αυτήν της Λορένα Μπόμπιτ, που είχε ακρωτηριάσει το σύζυγό της το 1993, του οποίου το μόριο ανασυγκολλήθηκε με χειρουργική επέμβαση διάρκειας 9,5 ωρών.

Η Λορένα είχε απαλλαχθεί της κατηγορίας λόγω παράνοιας που την οδήγησε στην πράξη της και μέτρησε υπέρ της το γεγονός ότι όταν συνειδητοποίησε τι έκανε κάλεσε σε βοήθεια.

Αντιθέτως η Κέιου είχε σχεδιάσει τον ευνουχισμό του εν διαστάσει συζύγου της, καθώς σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τον κάλεσε σε δείπνο και αφού έφαγαν του χορήγησε υπνωτικά χάπια. Κατόπιν τον έδεσε στο κρεβάτι, του έκοψε το γεννητικό μόριο και το πέταξε στα σκουπίδια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της γυναίκας, υποστήριξαν αφενός ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε συχνά, είτε λεκτικά, είτε σεξουαλικά και ότι η ίδια αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα, αφού κακοποιήθηκε σε νεαρή ηλικία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από