Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ Σεμπάστιαν Κελ περιμένει ένα «καυτό πεδίο μάχης» και ο αμυντικός Ματς Χούμελς «έναν τυφώνα που θα μας σαρώσει».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε e-mail στα μέλη της που θα βρεθούν απόψε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ, με το οποίο τους καλεί να φορέσουν λευκές φανέλες ή να έχουν μαζί τους λευκά κασκόλ για να δημιουργήσουν μία «λευκή κόλαση». Η παλιά δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ και της Μπάρτσα, ο Μπερντ Σούστερ, δηλώνει πως «αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να ανατρέψει το σκορ της Βεστφαλίας αυτή είναι η Ρεάλ».

Μήπως τελικά οι πιθανότητες να προκριθούν οι Μερένχες στον τελικό του Λονδίνου είναι περισσότερες απ’ ό,τι πολλοί πιστεύουν, παρά την ήττα τους με 4-1 στο Ντόρτμουντ;

Τρεις φορές στο παρελθόν η Βασίλισσα ανέτρεψε τα προγνωστικά και πήρε την πρόκριση. Η πιο χαρακτηριστική ήταν η νίκη της με 4-0 επί της Γκλάντμπαχ τη σεζόν 1985-1986 για το Κύπελλο UEFA, όταν στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 5-1!

Στην Γκλάντμπαχ έπαιζε τότε ο Εβαλντ Λίνεν και προπονητής ήταν ο Γιουπ Χάινκες. «Δεν μας μιλούσε για μία εβδομάδα», θυμάται ο πρώην κόουτς της ΑΕΚ.

Ο Οτμαρ Χίτσφελντ, ο οποίος έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 1997 με την Ντόρτμουντ και το 2001 με την Μπάγερν, πιστεύει ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα αλλαγής ηγεσίας και καλεί τις δύο πρώην ομάδες του να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο εμφανίστηκε με φιλοσοφική διάθεση στη συνέντευξη Τύπου, υπενθυμίζοντας πως στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Σε μία επίδειξη πολιτικής προοικονομίας, γνωρίζοντας προφανώς τι θα γραφτεί και τι θα ειπωθεί στην περίπτωση που αποκλειστεί η Ρεάλ, δήλωσε πως «πρακτικά σε όλες τις ομάδες η επιτυχία ανήκει σε όλους και η αποτυχία μόνο στον προπονητή». Ο Πορτογάλος θεωρεί τον αγώνα με την Ντόρτμουντ τον πιο σημαντικό της Ρεάλ την τελευταία δεκαετία. Πρόσθεσε όμως με νόημα πως «το ίδιο πιστεύαμε και για το πρώτο παιχνίδι, αλλά παίξαμε σαν να ήταν φιλικό. Ημασταν τόσο αθώοι, τόσο αφελείς, ώστε ο Λεβαντόφσκι πέτυχε τέσσερα γκολ και εμείς δεν του κάναμε ούτε ένα φάουλ». Πολλοί παίκτες της Ρεάλ, όπως ο Σέρχιο Ράμος, κουβαλούν αρνητικά συναισθήματα από το στραπάτσο: «Θέλουμε ρεβάνς. Εχουμε αρνητικές σκέψεις από εκείνο το παιχνίδι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίξεις στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».
Γενναιότητα ζητά από τους παίκτες του ο προπονητής της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ «γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κατακτήσουμε τα όνειρά μας. Οι ομάδες με τους καλύτερους παίκτες δεν κερδίζουν πάντα, κερδίζουν όμως πάντα οι ομάδες με το συλλογικό ταλέντο».

Στη Βεστφαλία 200 οπαδοί των Κιτρινόμαυρων ξεπροβόδισαν στο αεροδρόμιο την αποστολή, ενώ 8.000 Γερμανοί θα ταξιδέψουν στην ισπανική πρωτεύουσα για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της ομάδας τους.