«Καλοκαιρινό» το φετινό Πάσχα με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και καλές θάλασσες.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, τόνισε πως «οι αίθριες καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στους κατοίκους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας να απολαύσουν τις παραδόσεις αυτών των ημερών χωρίς κανένα πρόβλημα».
 
Για όσους, πάλι, θα ταξιδέψουν, ο καιρός θα είναι σύμμαχός τους.

Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, χωρίς ισχυρούς ανέμους και φουρτούνες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή ανάμεσα στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και αφού όμως, έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο του αρνιού.

Αναφερόμενος στο εάν η καλοκαιρία είναι συνηθισμένη αυτή την περίοδο ο κ. Λάλος σημείωσε ότι «η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 4 με 5 βαθμούς από το μέσο όρο για την εποχή, όπου η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου. Είναι όμως, ήδη Μάιος, θα μπορούσε να είναι έτσι κι αλλιώς μια πολύ καλή πασχαλινή περίοδος. Και σταθήκαμε τυχεροί με τις καιρικές συνθήκες». 

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ