Ο τραυματισμός του Χαβιέρ Ζανέτι σόκαρε τους Ιταλούς. Ο αρχηγός και σύμβολο της Ιντερ υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να μείνει εκτός για περισσότερο από οκτώ μήνες. Ο Ζανέτι που θα γίνει 40 χρονών τον προσεχή Αύγουστο τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Ιντερ στο Παλέρμο και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις. Πάντως, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση η καριέρα του είναι σε κίνδυνο, κυρίως λόγω ηλικίας.

«Αισθάνθηκα ξαφνικά ένα τράβηγμα. Δεν είμαι σίγουρος αν κάποιος με ακούμπησε, αλλά ήταν δυνατός ο πόνος. Θα το ξεπεράσω», είπε ο Ζανέτι.

Το ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος στο Τορίνο, είχε τα θετικά και τα αρνητικά εξωαγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Το πρωί, οι οπαδοί της Τορίνο και της Γιουβέντους έτρεξαν μαζί μια διαδρομή 11 χλμ. προκειμένου να ρίξουν τους τόνους για ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι. Η εκκίνηση δόθηκε από το πέταλο των σκληροπυρηνικών της Τορίνο και ο τερματισμός έγινε στο πέταλο των φανατικών οπαδών της Γιουβέντους.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη του ματς όμως σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ των σκληροπυρηνικών οπαδών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας.

Τα αποτελέσματα: Μίλαν –Κατάνια 4-2, Ρόμα –Σιένα 4-0, Κιέβο –Τζένοα 0-1, Παλέρμο –Ιντερ 1-0, Πάρμα –Λάτσιο 0-0, Σαμπντόρια –Φιορεντίνα 0-3, Τορίνο –Γιουβέντους 0-2, Αταλάντα –Μπολόνια 1-1, Κάλιαρι –Ουντινέζε 0-1, Πεσκάρα –Νάπολι 0-3.

Βαθμολογία (34 αγ.): Γιουβέντους 80, Νάπολι 69, Μίλαν 62, Φιορεντίνα 61, Ρόμα 55, Ουντινέζε 54, Ιντερ 53.