Eνα τηλεφώνημα που έλαβε ο Ούλι Χένες από εργαζόμενο της ελβετικής τράπεζας Vontobel στις αρχές Ιανουαρίου, που τον ενημέρωνε πως δημοσιογράφος του περιοδικού «Στερν» ψάχνει για τους μυστικούς λογαριασμούς, οδήγησε τον πρόεδρο της Μπάγερν στην απόφαση να καταγγείλει τον εαυτό του στις γερμανικές Αρχές ως φοροφυγά, αποκαλύπτει το «Ντερ Σπίγκελ».

Ο Χένες έχει υποστηρίξει ότι πρόθεσή του ήταν να προβεί στην αυτοκαταγγελία για τον λογαριασμό 4028ΒΕΑ στην τράπεζα Vontobel πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν το έπραξε γιατί πλησίαζαν οι γιορτές.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Φόκους» οι γερμανικές Αρχές γνώριζαν για τον λογαριασμό του Χένες από το καλοκαίρι του 2012. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το όνομα του προέδρου της Μπάγερν περιλαμβανόταν στο CD με φοροφυγάδες που είχε εξασφαλίσει πέρυσι τον Αύγουστο το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και η Εισαγγελία του Μπόχουμ είχε διαβιβάσει όλα τα στοιχεία στην αντίστοιχη του Μονάχου. Σε ανακοινώσεις τους οι Eισαγγελίες του Μπόχουμ και του Μονάχου διαψεύδουν ότι το όνομα του Χένες υπήρχε στο συγκεκριμένο CD.

Ο Χένες είχε ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό το 2000 μαζί με τον στενό φίλο του και διευθύνοντα σύμβουλο της Adidas Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους (πέθανε πριν από τρία χρόνια) για να επενδύσουν στις αγορές.

Ο γερμανικός Τύπος συνδέει τη φιλία των δύο ανδρών με τη συνεργασία της Μπάγερν με την Adidas, θυμίζοντας πως το 2011 η Nike είχε προσφέρει περισσότερα χρήματα στους Βαυαρούς, οι οποίοι όμως προτίμησαν ξανά την εταιρεία με την οποία συνεργάζονται από τη σεζόν 1971-1972, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Αρκετά μέλη του πανίσχυρου εννεαμελούς Εποπτικού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων και οι CEO των χορηγών, έχουν ενοχληθεί ιδιαίτερα με την υπόθεση του Χένες και θα εισηγηθούν την απομάκρυνσή του ως επικεφαλής του οργάνου και ως προέδρου της Μπάγερν πριν γίνει δικό τους το πρόβλημα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα πως το Εποπτικό Συμβούλιο ίσως συνεδριάσει και σήμερα με το ερώτημα της αποπομπής του Χένες.

Για φοροδιαφυγή όμως ελέγχεται και ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, αποκαλύπτει το «Φόκους».

Κατά την επιστροφή του στο Μόναχο από επίσκεψη στο Κατάρ, στις 7 Φεβρουαρίου 2013, ο Κάλε πέρασε από την πράσινη έξοδο του αεροδρομίου της βαυαρικής πρωτεύουσας, απ’ όπου δηλαδή περνούν όσοι δεν έχουν τίποτα να δηλώσουν. Οι άνθρωποι της ασφάλειας ωστόσο ανακάλυψαν στις αποσκευές του Κάλε δύο πανάκριβα ρολόγια Ρόλεξ, για τα οποία έπρεπε να καταβάλει 19% φόρο εισαγωγής. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Μπάγερν για την αιωνιότητα

Αφήνοντας στον πάγκο δέκα βασικούς παίκτες αξίας 191 εκατ. ευρώ, για να είναι ξεκούραστοι για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν νίκησε 1-0 τη Φράιμπουργκ καταρρίπτοντας το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών που κατείχε η Ντόρτμουντ, φτάνοντας τους 84 πόντους και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Οι Βαυαροί έχουν καταρρίψει φέτος συνολικά 13 ρεκόρ, μεταξύ άλλων για τις περισσότερες νίκες στο σύνολο (27) και εκτός έδρας (14), ενώ έχουν πετύχει και μεγαλύτερο σερί νικών (14).

«Ελπίζω τα ρεκόρ μας να παραμείνουν για πολλά χρόνια. Ισως για μία αιωνιότητα», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Ματίας Ζάμερ.

Με δέκα αλλαγές στη σύνθεσή της σε σχέση με το παιχνίδι εναντίον της Ρεάλ αγωνίστηκε και η Ντόρτμουντ, φτάνοντας στη νίκη με 2-1 επί της Ντύσελντορφ. Οι Βεστφαλοί θα δώσουν αύριο τη ρεβάνς με τη Ρεάλ, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με πλεονέκτημα το σκορ 4-1 που πέτυχαν στο πρώτο ματς, ενώ ο Πολωνός Γιάκουμπ Μπλασικόφσκι δηλώνει πως αυτός και οι συμπαίκτες του είναι έτοιμοι για πόλεμο. Στο μεταξύ, η Γκρόιτερ Φιρτ έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται στη Β’ κατηγορία, ενώ η Μπράουνσβαϊγκ εξασφάλισε την άνοδό της για πρώτη φορά ύστερα από 28 χρόνια απουσίας από την Μπουντεσλίγκα.

Στα άλλα παιχνίδια: Μάιντς – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-0, Αουγκσμπουργκ – Στουτγάρδη 3-0, Χόφενχαϊμ – Νυρεμβέργη 2-1, Βόλφσμπουργκ – Γκλάντμπαχ 4-1, Γκρόιτερ Φιρτ – Αννόβερο 2-3, Σάλκε – Αμβούργο 3-1, Λεβερκούζεν – Βέρντερ 1-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 84, Ντόρτμουντ 64, Λεβερκούζεν 56.