Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Πολυτεχνείο της Αθήνας με τις καταλήψεις και την κατάσταση των κτιρίων, εκπέμπει το Συμβούλιο του ιδρύματος, Πρόεδρος του οποίου είναι ο διεθνούς φήμης έλληνας καθηγητής στο ΜΙΤ κ.Μιχ.Τριανταφύλλου.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Πολυτεχνείου τονίζει σε ανακοίνωσή του την αναγκαιότητα άμεσης διαμόρφωσης ενός σχεδίου προστασίας των χώρων του ιδρύματος και εκφράζει την έντονη ανησυχία του επειδή:

– Η Σύγκλητος του ΕΜΠ δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη, με συνέπεια θέματα ζωτικής σημασίας να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

– Τμήμα του κτιρίου της Διοίκησης βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ συχνές είναι οι καταλήψεις Σχολών που παραλύουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

– Η Υπηρεσία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας βρίσκεται συχνά υπό κατάληψη, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή συνέχιση ερευνητικών προγραμμάτων και να παραμένουν απλήρωτοι νέοι ερευνητές.

– Ο περιβάλλων χώρος του ΕΜΠ ελάχιστα θυμίζει πανεπιστημιακό χώρο.

Οπως αναφέρουν τα μέλη του Συμβουλίου, η κατάσταση αυτή είναι αποτρεπτική στην εκπλήρωση του σκοπού του Ιδρύματος που είναι η μόρφωση των σπουδαστών του, και η ανάπτυξη και ανάδειξη νέων τεχνολογιών και ιδεών που θα βοηθήσουν με την σειρά τους την ανάπτυξη της χώρας.

Αποθαρρύνει επίσης οποιονδήποτε θα είχεσκέψεις να βοηθήσει με χορηγία το Ίδρυμα, όπως είχε γίνει κατά την ίδρυση του με τη γενναιοδωρία των ευεργετών του από το Μέτσοβο.