Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει σημάδια εξόδου από την κρίση το καλοκαίρι και δεν θα υπάρξουν άλλες κοινωνικές αναταραχές εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNN International και στην εκπομπή Quest Means Business.

«Το καλοκαίρι αναμένουμε σημάδια ότι η ελληνική οικονομία βγαίνει από την κρίση. Αναμένουμε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απεργίες και η ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και η ελληνική κοινωνία έχει επιτέλους δει αυτό το φως. Επομένως δεν περιμένω κάποιου είδους κοινωνικές αναταραχές στο μέλλον, δεδομένου φυσικά του ότι θα υπάρξει ανόρθωση της οικονομίας» σχολίασε.

Οσο για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μετά την επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών στις Μανωλάδες, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ξενοφοβική, μάλλον το αντίθετο. Επισημαίνοντας αυτό, πιστεύω ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα, μετανάστη ή μη».

Αναφέρθηκε ακόμα στις «ροές παράνομων μεταναστών που αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα».