Mε ομιλία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , που θα κορυφωθούν αύριο, Κυριακή με την ψηφοφορία για το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, και δεσμεύθηκε ότι αυτό θα είναι προτεραιότητα για το κόμμα του.

Έκανε άνοιγμα στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» όπως είπε, και στους ψηφοφόρους των κομμάτων «του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου» καθώς και στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ είπε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία «θα ψάξει, θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος» όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση «και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό».

«Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε ο κ. Καμμένος.

Έκανε μια αναδρομή στις συνθήκες ίδρυσης του κόμματός του, και είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν πίσω την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων.

«Πρώτα μας αγνόησαν, μετά μας χλευάσανε, μετά μας πολεμήσανε, ώρα να τους νικήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Μαζί θα τους ανατρέψουμε και μαζί με εμάς όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου».

Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ έκανε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες».

Επίσης έκανε αναφορά στο Γοργοπόταμο λέγοντας ότι «τον ανατίναξαν ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη ενωμένοι» και είπε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ενώσει τους Έλληνες.

Υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δέχθηκαν πόλεμο με όλα τα μέσα από τους αντιπάλους τους, και είπε ότι «με τα λεφτά των τραπεζιτών πλαστογράφησαν αποδείξεις για να μας χτυπήσουν».

Έκανε λόγο για «πληρωμένες αποστασίες» και είπε πως παρ’ όλες τις προσπάθειες «είμαστε ακόμα περισσότεροι και ποιο αποφασισμένοι».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και είπε ότι άργησε να γίνει επειδή το κόμμα του δέχθηκε και οικονομικό πόλεμο.

Είπε ακόμη ότι οι Έλληνες είναι «το έθνος που δεν παραδίδεται που δεν προσκυνά» και πρόσθεσε ότι «σβάστικες στην Ελλάδα δεν θα υψωθούν ποτέ ξανά. Είτε είναι σβάστικες νεοναζιστών είτε μνημονιακών».

Έκανε άνοιγμα στα στελέχη που αποχώρησαν και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην ίδρυση του κόμματος «ακόμη και όσους γονάτισαν, αγοράστηκαν και έφυγαν» όπως είπε, αλλά ευχαρίστησε «ιδιαίτερα εκείνους που αδικήσαμε, και τους καλούμε ξανά μαζί μας».

«Υπάρχει κι άλλος δρόμος από το δρόμο του μνημονίου, από το δρόμο που μας οδηγούν οι διεθνείς τοκογλύφοι», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο και θα εφαρμόσουν εφόσον αναλάβουν τα ηνία της χώρας.

Ο Γιάννης Δημαράς έκανε κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση και κάλεσε τους συνέδρους «να τους απολύσουν», ενώ ο Νότης Μαριάς ζήτησε τη «διαγραφή του επονείδιστου χρέους, την άμεση εξόφληση των πολεμικών αποζημιώσεων, Συντακτική Συνέλευση, ανακήρυξη της ΑΟΖ, και τιμωρία όσων παραβίασαν το σύνταγμα και τους νόμους».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να δώσουμε μάχη κατά της πολιτικής του Μνημονίου. Τέλος ευχήθηκε «το επόμενο συνέδριό σας να βρει τη χώρα απελευθερωμένη από το μνημόνιο ανεξάρτητη και περήφανη».

Ο Κώστας Ζουράρις στην ομιλία του έκανε λόγο για «γερμανοτσολιάδες» και κάλεσε το λαό να αντιδράσει στο Μνημόνιο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του είπε ότι από το συνέδριο μπορεί να δημιουργηθεί μια πολιτική δύναμη που μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη χώρα.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 1.700 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η κυβερνητική πρόταση του κόμματος, «που θα αποτελεί την κορμό οποιασδήποτε συζήτησης για την διακυβέρνηση της χώρας».

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι σήμερα στις 20.00 είναι προγραμματισμένη η ψήφιση του Καταστατικού και η εκλογή προέδρου του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από