Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ θα εικονίζεται στο νέο χαρτονόμισμα των πέντε λιρών που θα κυκλοφορήσει το 2016, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Το πορτραίτο του Τσόρτσιλ, που θα φιλοτεχνεί την πίσω πλευρά του χαρτονομίσματος, προέρχεται από μία φωτογραφία του βρετανού ηγέτη που τράβηξε ο Γουσούφ Καρς στις 30 Δεκεμβρίου του 1941.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ είπε ότι ο Τσόρτσιλ επελέγη για το νέα χαρτονόμισμα «ως ήρωας ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα χαρτονομίσματά μας αναγνωρίζουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων Βρετανών. Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε ένας πραγματικά σπουδαίος βρετανός ηγέτης, ρήτορας και συγγραφέας»

Στην πίσω πλευρά των βρετανικών χαρτονομισμάτων, εικονίζεται μια μεγάλη γκάμα ιστορικών προσώπων. Η Ελίζαμπεθ Φράι, είναι η μόνη γυναίκα σήμερα που εικονίζεται σε χαρτονόμισμα. Το πορτραίτο της αναμένεται να αντικατασταθεί από εκείνο του Τσόρτσιλ.

 

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ