Την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο συγκεκριμένων νομοθετικών διατάξεων για την ανάσχεση της ανεργίας ζητεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας γνωστό πως θα αποστείλει στην κυβέρνηση τέτοιες διατάξεις, που αποσκοπούν στην άμεση υλοποίηση του σχετικού προγράμματος.

Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποκτούν κεντρικό ρόλο στην ατζέντα του Πρωθυπουργού, δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ανεργία.
Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει, διά του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εδώ και αρκετό καιρό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως οι υφιστάμενες θέσεις θα στηριχθούν με τον αυτόματο, απλό και αδιάβλητο μηχανισμό της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας, ενώ η κάλυψη των θέσεων για ανέργους θα γίνει χωρίς ενδιάμεσους φορείς και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Καταλήγοντας είπε πως η σημερινή σύσκεψη και οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού δίνουν μια ακόμη απάντηση σε όσους επιχείρησαν και επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως «ρουσφέτι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από