Παλιοί συμμαθητές της την περιγράφουν ως «ένα τυπικό κορίτσι της Αμερικής που υπέστη πλύση εγκεφάλου από τον υπερβολικά θρήσκο σύζυγό της». «Κανείς από εμάς δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι θα παντρευόταν τόσο μικρή ή ότι θα εγκατέλειπε το πανεπιστήμιο και θα έκανε μωρό ή ότι θα ασπαζόταν το Ισλάμ ή ότι θα ήταν ένα κομμάτι όλων όσα συνέβησαν», λένε. Η ίδια η σύζυγος του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, η Κάθριν Ράσελ, διαμηνύει μέσω του δικηγόρου της πως δεν υποψιαζόταν για τίποτα τον νεκρό πια άνδρα της, ότι τον έβλεπε ελάχιστα μιας και εργαζόταν 70 με 80 ώρες την εβδομάδα ως κατ' οίκον νοσηλεύτρια, πως έμαθε ότι τον καταζητούσαν ως ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης από την τηλεόραση.
Το βέβαιο είναι πως το FBI ανυπομονεί να μιλήσει στη νεαρή Αμερικανίδα που κυκλοφορεί σήμερα με χιτζάμπ και κάνει παλιούς φίλους να λένε πως «δεν την αναγνωρίζουν». Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αμάτο Ντελούκα, η Κάθριν Ράσελ δεν μίλησε με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που μετέβησαν την Κυριακή στην κατοικία των γονιών της στο Ρόουντ Αϊλαντ, εκεί όπου έχει καταφύγει και η ίδια. «Αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και ποια προσέγγιση θα επιλέξουμε», περιορίστηκε να πει ο Ντελούκα.
Η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες μιας μεσοαστικής οικογένειας, με πατέρα γιατρό και μητέρα νοσοκόμα, η Ράσελ μεγάλωσε ως χριστιανή και ονειρευόταν ως μαθήτρια να ενταχθεί στο Ειρηνευτικό Σώμα. Φίλοι τής σύστησαν σε ένα νάιτ κλαμπ τον μέλλοντα σύζυγό της όταν ήταν πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο Σάφολκ της Βοστώνης. Τον παντρεύτηκε «το 2009 ή το 2010», απέκτησε μαζί του μια τρίχρονη σήμερα κόρη. Οσο η Ράσελ εργαζόταν, τη μικρή φρόντιζε στο σπίτι ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

«Πιστεύει στο Κοράνι»
«Πιστεύει στις αρχές του Ισλάμ και του Κορανίου. Πιστεύει στον Θεό», δήλωσε για την Κάθριν Ράσελ ο δικηγόρος της. Φορώντας χιτζάμπ και γυαλιά ηλίου, η Ράσελ επέστρεψε το Σαββατοκύριακο στο σπίτι που μοιραζόταν με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ για να πάρει μερικά πράγματα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από