Φορτισμένος και θέτοντας το ερώτημα αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο ή εξ αμελείας, παρουσιάστηκε ο Τραϊανός Δέλλας στη συνέντευξη Τύπου. «Θα ήθελα την κατανόησή σας γι’ αυτό που βιώνει η ομάδα αυτή τη στιγμή. Οι καταστάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες, αλλά δυστυχώς πρέπει να τις διαχειριστούμε», είπε και συνέχισε: «Εχω να πω πάρα πολλά, αλλά όπως έκανα και την προηγούμενη φορά θεωρώ ότι το πιο φρόνιμο είναι να συμπαρασταθώ στους παίκτες, συνιστώ ψυχραιμία στον κόσμο όσο είναι δυνατό αυτό. Βρέθηκαν αυτά τα παιδιά εδώ και πολύ καιρό μόνα τους και αβοήθητα να ταξιδέψουν ένα καράβι που λέγεται ΑΕΚ και όλοι οι καπετάνιοι πήδηξαν στη θάλασσα –μην πω ότι χρησιμοποίησαν λέμβους. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να δουλέψω με αυτά τα παιδιά, γιατί έβλεπα το πάθος και τη διάθεσή τους, αλλά πάλευαν μόνα τους. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 18 1/2 χρόνια και δόθηκε η ευκαιρία για κάποιους να παίξουν στην ΑΕΚ. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι αυτά τα παιδιά θέλουν προσέγγιση, προστασία και να τους δείξουν πέντε πράγματα. Αυτό δεν έγινε και η ομάδα πάλευε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές για τη σωτηρία της κάτω από το βάρος της πίεσης που έχει αυτή η φανέλα. Είναι λογικό να μην αντέξουν αυτά τα παιδιά και είναι παράλογο που τα άφησαν μόνα να παλεύουν για τη σωτηρία της ομάδας.

Είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες οι στιγμές και για μένα και για τον κόσμο. Ο,τι και να πω θα φανεί υπερβολικό, όμως θέλω να μπω ασπίδα μπροστά στα παιδιά, όχι γιατί είμαι ο ήρωας, αλλά δεν θέλω να δώσω ευκαιρία σε κανένα να γλιτώσει από το κακό που έκανε στην ΑΕΚ. Αυτά τα παιδιά είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Τώρα πλέον υπάρχει χρόνος για να βρεθεί αν αυτό το έγκλημα ήταν προμελετημένο ή εξ αμελείας».

Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ. «Κλείσαμε το πρωτάθλημα με μια νίκη με πολύ άγχος», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του Ατρομήτου Γιώργου Παράσχου. «Μεσολάβησε το ματς του Αρη και τα παιδιά είχαν άγχος γιατί θα άκουγαν πολλά με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Και τους επηρέασε σε όλο το 90λεπτο. Η ομάδα που δικαιούνταν τη νίκη ήμασταν εμείς και ήρθε δίκαια». Για την ΑΕΚ είπε: «Είναι δραματικές οι στιγμές, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή η μεγάλη ομάδα έπεσε στη Β’ Εθνική. Μπορούμε να πούμε πάρα πολλά, είναι λυπηρό, δεν μπορούμε να πούμε τι έφταιγε, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα πλέον».