Ο Ούλι Χένες, ο ζωντανός θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου και πρόεδρος της πανίσχυρης Μπάγερν Μονάχου, έχει κρύψει ως και 10 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στην Ελβετία, αποκαλύπτουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Bild ο 61χρονος Ούλι Χένες, βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών για φοροδιαφυγή, αφού ομολόγησε ότι διατηρεί λογαριασμό στην Ελβετία με 10 εκατ. ευρώ. Το Σαββατο το περιοδικό Focus, είχε αποκαλύψει την ύπαρξη του λογαριασμού, τον οποίο παραδέχθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου.

Η Bild υποστηρίζει ότι ο Χένες, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων μια ανθούσας αλλαντοβιομηχανίας, έχει ήδη πληρώσει έξι εξατ. ευρώ σε φόρους και ότι με βάση τα χρήματα που περνούν από τα χέρια του, είναι δυνατόν να έχει διοχετεύσει ένα ποσό τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ούλι Χένες, ένας από τους σημαντικότερους δυτικογερμανούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’70, η καριέρα του οποίου είχε σταματήσει πρόωρα εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, ήλπιζε σε μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελβετίας, που θα του επέτρεπε να γλιτώσει με ένα απλό πρόστιμο, αλλά αυτή η συμφωνία τορπιλίστηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD.

H υπόθεση του Χένες, έρχεται να ταράξει την ηρεμία της Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετά την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος, προετοιμάζεται για τη μάχη με την Μπαρτσελόνα την Τρίτη, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.