Ο πρώην Πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ οδηγήθηκε σήμερα Σάββατο στο δικαστήριο που εκδικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας στο πλαίσιο της δίωξής του για την παράνομη διαταγή να κρατηθούν κατ’ οίκον δικαστές στη διάρκεια εκκαθαρίσεων, όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες του Μουσάραφ να εισέρχεται στο δικαστικό μέγαρο της πρωτεύουσας της χώρας, Ισλαμαμπάντ υπό την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Το αρμόδιο δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας παρέτεινε κατά 14 ημέρες την προληπτική κράτηση του πρώην Προέδρου του Πακιστάν για την παράνομη κράτηση και απόλυση δικαστών κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κεφαλή της χώρας.

«Το δικαστήριο διέταξε την προληπτική του κράτηση για δύο εβδομάδες», ανακοίνωσε ο Μοχάμαντ Αμτζάντ, εκπρόσωπος του κόμματος του Μουσάραφ Πανπακιστανική Μουσουλμανική Ένωση (APML).

«Οι δικηγόροι μας διέψευσαν τις αιτιάσεις βάσει των οποίων ο στρατηγός Μουσάραφ είχε απολύσει δικαστές και τους είχε θέσει σε κατ’ οίκον κράτηση μαζί με τις οικογένειές τους για ένα εξάμηνο. Αυτό είναι απολύτως ψευδές», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος του κόμματος του πρώην Προέδρου του Πακιστάν.