Μετά τον τελικό του Κυπέλλου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αγωνιστικά θέματα στον Ολυμπιακό. Θα ληφθούν αποφάσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του για υποθέσεις μεταγραφών, ανανεώσεων συμβολαίων, επιστροφής ποδοσφαιριστών και αποδεσμεύσεων.

Ο κ. Μαρινάκης θα μιλήσει με τον ισπανό τεχνικό Μίτσελ Γκονζάλεθ προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός του ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τι θα γίνει με τον Αριελ Ιμπαγάσα. Ο αργεντινός μέσος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει ακόμα ένα χρόνο την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθρακικό σε ερώτηση για τον Ιμπαγάσα, αρνήθηκε να απαντήσει αν τον θέλει ή όχι στην Ερυθρόλευκη ομάδα του 2013-΄14.

Αντιθέτως όταν ρωτήθηκε μετά από αγώνες πρωταθλήματος για τους Φέισα, Τάτο είπε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχτεί στον σέρβο αμυντικό μέσο και οτι ο Τάτος είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και θα επιστρέψει το καλοκαίρι στην πειραϊκή ομάδα. Πάντως ο πορτογαλικός Τύπος γράφει ότι ο Ανδρέας Τάτος βρίσκεται πολύ κοντά στη Μπράγκα.

Η διοίκηση της Ερυθρόλευκης εταιρείας θα κινηθεί για την απόκτηση γκολκίπερ, ενώ τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ρόι Κάρολ για ακόμα ένα χρόνο. Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε συμφωνία για τις μεταγραφές των Σάμαρη(Πανιωνίου), Σαλίνο(Μπράγκα), Ντε Βισέντι(ΠΑΣ Γιάννινα), Ολαϊτάν(Βέροιας), Τζανακάκη(Εργοτέλη).

Ακόμα αναμένονται να γίνουν κινήσεις με σκοπό την απόκτηση αμυντικού χαφ επιτελικού μέσου, αριστερού οπισθοφύλακα.

Ένα θέμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αυτό του Ντέρεκ Μπόατενγκ, ο οποίος έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 2,5 ετών στον Ολυμπιακό. Ο γκανέζος αμυντικός μέσος κάνει προπονήσεις τον τελευταίο καιρό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη αλλά απόφαση από το CAS δεν έχει βγει! Ο Μπόατενγκ έχει κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από την ουκρανική Ντνίπρο.

Παρά το πλούσιο ρόστερ που διαθέτουν οι πρωταθλητές υπάρχουν κενά σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές ποιότητας που θα κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι. Για παράδειγμα οι δύο πιο ακριβοπληρωμένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού Μασάντο, Γκρέκο δεν έχουν πείσει μέχρι τώρα με την απόδοση τους. Θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν ή θα γίνουν ενέργειες για την πώληση τους; Για τον πορτογάλο μέσο ενδιαφέρθηκε πρόσφατα η Λοκομοτίβ Μόσχας, όμως οι Ερυθρόλευκοι απέρριψαν τη σχετική πρόταση.

Στην έξοδο βρίσκονται οι Πάντελιτς, Ντιακιτέ, Πίνο τους οποίους έδειξε ότι δεν υπολογίζει ο Μίτσελ.

Στόχος της διοίκησης των πρωταθλητών είναι να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα, ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ-20 του συλλόγου. Επομένως το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Μίτσελ θα είναι η σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ έχει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2006, ωστόσο φαίνεται ότι επιθυμεί να κάνει το άλμα στα τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Σύμφωνα με skysports ο 29χρονος αλγερινός διεθνής φορ προτιμά το αγγλικό ή το γαλλικό πρωτάθλημα. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού φέρεται να είπε: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2016. Είμαι 29 ετών και θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το αγγλικό ή το γαλλικό».

Και ο έτερος Αλγερινός, ο Τζαμέλ Αμπτούν ρίχνει…λοξές ματιές στη Γαλλία. Για τον 27χρονο διεθνή εξτρέμ έχει δείξει ενδιαφέρον η Μαρσέιγ, ενώ τουρκικά δημοσιεύματα είχαν τον Αμπτούν στη λίστα της Μπεσίκτας.