«Μπορεί ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του να προσπαθούν να πείσουν πως το κλίμα βελτιώνεται, αλλά η ίδια η πραγματικότητα και τα αμείλικτα στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Επισημαίνει ότι «το έλλειμμα των 4 δισ. των ασφαλιστικών ταμείων, η επίσημη ανεργία του 27,2%, η μείωση κατά 3,1 δισ. του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και η συνέχιση της ύφεσης και το 2014, προσγειώνουν και τους πλέον αφελείς και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το πλήρες και καταστροφικό αδιέξοδο που μας οδηγούν».

«Μόνο ο κ. Τόμσεν βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο παραπέμποντας όμως και αυτός τα καλά νέα για το 2015» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να διασωθεί με ασκήσεις ανασχηματισμού που εξυπηρετούν ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και συνιστούν κινήσεις παντελώς αδιάφορες για το λαό».

Επαναλαμβάνει ότι «η αδιέξοδη πορεία του μνημονίου και οι συνεχείς πιέσεις για νέα μέτρα, προκαλούν ένα νέο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που θα οδηγήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να πέσει στη μαύρη τρύπα, όχι μόνο των δημοσίων οικονομικών, αλλά και της αδιαφάνειας και της έλλειψης δημοκρατικού ήθους που δημιουργεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από