Μία περίεργη δολοφονία αστυνομικού του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσσέτης (ΜΙΤ) ερευνούν οι αρχές της Βοστώνης στη φοιτητική εστία της Σχολής του Κέμπριτζ.

Ο 26χρονος Σον Κόλιερ, αστυνομικός του πανεπιστημίου, με αρμοδιότητα την ασφάλεια των φοιτητών του φημισμένου ΜΙΤ «γαζώθηκε» τη νύχτα από σφαίρες.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με ανταλλαγή πυρών ακόμη και εκρήξεις χειροβομβίδων που οδήγησε αναπάντεχα στους ύποπτους για το διπλό βομβιστικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Πυρά και εκρήξεις ακούγονταν όλη τη νύχτα της Πέμπτης στους δρόμους γύρω από το MIT κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του δράστη που σκότωσε τον αστυνομικό του αμερικανικού Πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ενας ακόμη άνθρωπος τραυματίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από σφαίρα, την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν το ανθρωποκυνηγητό στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Τα πυρά και οι εκρήξεις ακούγονταν από την περιοχή του Γουότερτάουν, βόρεια του Πανεπιστημίου και η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Ακούστηκαν εκρήξεις, και μάλλον επρόκειτο για χειροβομβίδες», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προέβαλε εικόνες, όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς.

Στην ιστοσελίδα του το ΜΙΤ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», καλώντας τους φοιτητές να παραμείνουν στο εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης, όσο η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε γύρω από το Πανεπιστήμιο, ενώ ελικόπτερα πετούσαν επάνω από την περιοχή.

Το MIT, με 11.000 φοιτητές, βρίσκεται στα περίχωρα της Βοστώνης.

Η αστυνομία του ΜΙΤ ανέλαβε τις έρευνες και έθεσε σε συναγερμό ασφαλείας όλες τις φοιτητικές εγκαταστάσεις με τους άνδρες της σε επιφυλακή.

«Οι πυροβολισμοί αναφέρθηκαν κοντά στο κτίριο 32» ανακοίνωσε η διοίκηση του ΜΙΤ που κάλεσε τους φοιτητές να «παραμείνουν στους κοιτώνες και μακριά από την περιοχή των αστυνομικών ερευνών, μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Μασαχουσσέτης, Ντέιβ Προκόπιο η δολοφονία του αστυνομικού έγινε στις 10.30 το βράδυ τοπική ώρα (6.30 το πρωί σήμερα ώρα Ελλάδας).

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη γνώμη του η δολοφονία του αστυνομικού δεν συνδέεται με το διπλό βομβιστικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης «αλλά δεν μπορώ ότι υπάρχει 100% βεβαιότητα για αυτό».

Τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για τους δύο ύποπτους βομβιστές, τις φωτογραφίες των οποίων είχε δώσει λίγες ώρες πριν στη δημοσιότητα το FBI.

Ο ένας από τους δύο, που στη φωτογραφία φορά λευκό καπέλο του μπέιζμπολ διαφεύγει της σύλληψης ενώ ο δεύτερος χτυπήθηκε κατά την καταδίωξη στο Γουότερτάουν και πέθανε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Κέμπριτζ ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός του ΜΙΤ είχε απαντήσει σε κλήση για διατάραξη και ενόχληση όταν δέχτηκε «βροχή από σφαίρες» από τους δύο ύποπτους για τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.