«Σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, σε ένα νέο μήνυμα αισιοδοξίας για έξοδο από την οικονομική κρίση, υποδεχόμενος το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που διακρίθηκαν στην πρόσφατη ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ.

Ο Πρωθυπουργός παραλλήλισε την προσπάθεια των ελλήνων πιλότων με την κυβερνητική προσπάθεια και γενικότερα τη μάχη της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, και υποσχέθηκε στήριξη από τη πλευρά της πολιτείας στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Κατά τη συνάντηση με πιλότους και στελέχη της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας που διακρίθηκαν στη διεθνή άσκηση TLP, ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική μνεία στον Μαρίνο Μπογατίνη που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευτής και τον Θεοχάρη Κατσαρό που διακρίθηκε ως ο καλύτερος νέος εκπαιδευόμενος.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η διάκρισή τους δεν θα ήταν δυνατή «εάν δεν υπήρχε η ομάδα των υπολοίπων αξιωματικών και υπαξιωματικών που εργάστηκε σαν μια γροθιά, όλες οι ειδικότητες, μηχανικοί, τεχνικοί, ελεγκτές αεράμυνας» και πρόσθεσε:

«Μας κάνατε όλους υπερήφανους και με το δικό σας παράδειγμα παίρνουμε κι εμείς δύναμη, γιατί κι εμείς ουσιαστικά το ίδιο κάνουμε. Αγωνιζόμαστε, σαν μια ομάδα, σε μια υπερπροσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Ξέρω πολύ καλά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κρατάνε υψηλό ηθικό μέσα στην κρίση παρά τις τεράστιες μειώσεις που έχετε υποστεί. Έχω πλήρη συναίσθηση του προβλήματος και με όλες μου τις δυνάμεις προσπαθώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο».

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που μας πληγώνει, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανους».