«Δεν είναι δικός μας. Δεν είναι από εδώ. Με αυτό που έγινε χαλάει η εικόνα της περιοχής», λένε ντόπιοι στη Νέα Μανωλάδα για την εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ.

Αν και ειδικεύεται στη χονδρική πώληση νωπών φρούτων και λαχανικών από το 1985, ξεκίνησε την καλλιέργεια φράουλας στον νομό Ηλείας πριν από τρία χρόνια. Με περίπου 1.000 στρέμματα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς.

Εδώ και χρόνια, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, ελέγχει πάνω από το 50% της εγχώριας κατανάλωσης μπανάνας. Το 65% των προϊόντων της εταιρείας καταλήγουν στην ελληνική αγορά και το υπόλοιπο εξάγεται. Προμηθεύει επίσης εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες και λαϊκές αγορές. «Στόχος της Βαγγελάτος ΑΕ είναι η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και η άμεση διοχέτευση αγνών προϊόντων στην αγορά», γράφει στην ιστοσελίδα της. Εκεί, εξάλλου, ενημερώνει ότι το 2012 εγκαινίασε εγκαταστάσεις της στον Λάπα Αχαΐας. Δεν αναφέρει όμως κάτι για τις παράγκες στα φραουλοχώραφα, οι οποίες την έφεραν στην επικαιρότητα.