Ενα οκτάχρονο παιδί με «μεταδοτικό χαμόγελο», που απολάμβανε το παγωτό το οποίο είχε μόλις αγοράσει. Μια 29χρονη σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, που είχε αρχίσει να εργάζεται ως σερβιτόρα ενόσω πήγαινε ακόμη σχολείο και ανέβηκε σκαλί σκαλί την ιεραρχία φτάνοντας να γίνει μάνατζερ σε εστιατόριο. Μια 23χρονη Κινέζα που ονειρευόταν να ακολουθήσει καριέρα στα οικονομικά και σπούδαζε στατιστική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Είναι το χειρότερο πρόσωπο της τραγωδίας που έπληξε την πόλη τη Δευτέρα οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν από τις δίδυμες εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, πέραν των 176 ακόμα ανθρώπων που τραυματίστηκαν, χάνοντας πολλοί από αυτούς το ένα ή και τα δύο τους πόδια.

Ο πατέρας του οκτάχρονου Μάρτιν Ρίτσαρντς, ο Μπιλ Ρίτσαρντς, εξέδωσε χθες μια ανακοίνωση στην οποία ευχαριστούσε φίλους, συγγενείς και ξένους για τη στήριξή τους. Δεν του στέρησαν βίαια μόνο τον γιο του. Η επτάχρονη κόρη του Τζέιν έχασε το ένα της πόδι. Η σύζυγός του Ντενίζ νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη. Μόνο ο μεγαλύτερος γιος του, ο Χένρι, έμεινε αλώβητος από την έκρηξη -όλη η οικογένεια είχε σπεύσει τη Δευτέρα στην Μπόιλστον Στριτ της Βοστώνης προκειμένου να χειροκροτήσει τον μαραθωνοδρόμο πατέρα.

Η οικογένεια της Κριστλ Κάμπελ ειδοποιήθηκε αρχικά πως η 29χρονη είχε τραυματιστεί στη βομβιστική επίθεση. Μέσα στο χάος των πρώτων ωρών, αποκάλυψε χθες η αγαπημένη της γιαγιά, η ταυτότητά της μπερδεύτηκε με εκείνη της φίλης που στεκόταν πλάι της. Είχαν πάει μαζί να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο, ελπίζοντας σε μια ωραία φωτογραφία του μαραθωνοδρόμου φίλου στη γραμμή τερματισμού. Οταν όμως η οικογένεια της Κάμπελ έσπευσε στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νόμιζαν ότι νοσηλεύεται έμαθαν τη φριχτή αλήθεια. Η 29χρονη εργαζόταν ατελείωτες ώρες ως μάνατζερ εστιατορίου στο Αρλινγκτον, φίλοι της εντούτοις έλεγαν χθες πως δεν έχανε ποτέ την αίσθηση του χιούμορ της.

Και οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν στη Βοστώνη ήταν θεατές, βρέθηκαν εκεί για να χειροκροτήσουν άλλους, δεν έπρεπε κανονικά να γίνουν θέμα σε εφημερίδες. Η 23χρονη Λου Λινγκζί καταγόταν από μια βιομηχανική πόλη της Κίνας, τη Σενιάνγκ. Είχε σπουδάσει διεθνές εμπόριο στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Πεκίνου, κατόπιν γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, μία από τους 194.000 κινέζους φοιτητές που εγγράφονται κάθε χρόνο σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Είχε πάει να δει τον Μαραθώνιο με κάποια φίλη. Νωρίτερα είχε ανεβάσει το τελευταίο της, όπως αποδείχθηκε, μήνυμα στο Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του twitter. Ηταν μια εικόνα, ένα μπολ με κινεζικά τηγανητά ψωμάκια και μια λεζάντα: «Το υπέροχο πρωινό μου». Στον λογαριασμό της Λου στο Weibo είχαν ανεβεί χθες περισσότερα από 10.000 συλλυπητήρια μηνύματα.

Ακόμη ένας φοιτητής από την Κίνα τραυματίστηκε στη Βοστώνη. Οπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ έστειλε «παρηγορητικά μηνύματα» στις οικογένειές τους. Από την αμερικανική φοιτητούπολη, το Χάρβαρντ, πιο συγκεκριμένα, έχει περάσει και η θυγατέρα του Σι –αν και η κινεζική κυβέρνηση ουδέποτε το έχει επιβεβαιώσει επισήμως.