Κρατώντας στα χέρια της ένα κομμάτι χαρτί που είχε γράψει το προηγούμενο βράδυ μερικές σκέψεις για το παιδί της, την 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η μητέρα της Παναγιώτα άρχισε να καταθέτει για τον θάνατο της κόρης της και άλλων δύο συναδέλφων της στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου τον Μάιο του 2010 κατά τον εμπρησμό της τράπεζας.

Λίγα βήματα πιο πίσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονταν τρεις από τους τέσσερις υπευθύνους της τράπεζας, οι οποίοι δικάζονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας που, σύμφωνα με τη δικογραφία, αιτιωδώς συνδέονται με τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της τράπεζας.

«Είμαι η μητέρα της Αγγελικής μας, που μαζί με το μωρό της και τους δύο συναδέλφους της έπεσαν θύματα της αδιαφορίας των ανθρώπων της τράπεζας.

Εζησαν την αγωνία που μετατράπηκε σε πανικό για τη ζωή τους και κατέληξαν από ασφυξία. Είχαν έναν μαρτυρικό θάνατο» είπε φανερά φορτισμένη η Παναγιώτα Παπαθανασοπούλου. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του συζύγου της Ζαχαρία Παπαθανασόπουλου, ο οποίος είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές ότι αν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα πυρασφάλειας το παιδί του, όπως και τα άλλα δύο θύματα, θα είχαν σωθεί.

Οταν μάλιστα μιλούσε για την κόρη του που «ρουφούσε τη ζωή και λίγους μήνες μετά τον γάμο της έμεινε έγκυος, αλλά ο άντρας της δεν πρόλαβε να γίνει πατέρας», πολλοί από το κατάμεστο ακροατήριο δάκρυσαν.