Δύο 24ωρα μετά την παρουσίαση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ του νέου του κόμματος, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για το πολιτικό σκηνικό και την ανάγκη ανάπτυξης κουλτούρας συνεργασιών στη λεγόμενη δημοκρατική παράταξη ενώ υποστήριξε ότι από ένα ΠΑΣΟΚ του 5-6% «δεν υπάρχει κάτι να πάρει κανείς».

Μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν τροφοδοτήσει πολλά άλλα κόμματα. «Οι πολίτες που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν τροφοδοτήσει τη δύναμη όλων των άλλων κομμάτων, ακόμα και της ακροδεξιάς» είπε χαρακτηριστικά.

«Ενα όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε, αν επιτρέπεται αυτός ο όρος, είναι στο μέτρο που μας δείχνουν εμπιστοσύνη οι πολίτες, να προσπαθούμε, με την καλή έννοια του όρου, να επιβάλουμε, να δημιουργήσουμε τους όρους σύγκλισης των δυνάμεων που κινούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης» προσέθεσε και τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι να πάρει κανείς από το ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό δημοσκοπείται στο 5 και 6%. Όποιος αρκείται στο 6%, και το 3,5-4% που δίνουν στη ΔΗΜΑΡ, πάει να πει ότι βολεύεται με αυτά».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ιδρυτής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, περιέγραψε το πώς θα κινηθεί το κόμμα του: «Η δημιουργία μας έχει και αυτονομία και αυτοτέλεια. Η πολιτική μας όμως θα είναι πολιτική συγκλίσεων, κατά τη βούληση του ελληνικού λαού, που έχει πια αντί των ολίγων κομμάτων, επιλέξει τα πολλά. Συνεπώς είναι επιβεβλημένες οι συνεργασίες».

Ανδρουλάκης: «Η πολυδιάσπαση πληγώνει τη δημοκρατική παράταξη»

Νωρίτερα πάντως, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό είχε επικρίνει την κίνηση του πρώην στελέχους του κόμματος. «Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας ικανός άνθρωπος, τον τίμησε πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ, τώρα επέλεξε μια άλλη πορεία. Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την επιλογή, αλλά τη σέβομαι. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πολυδιάσπαση πληγώνει τη δημοκρατική παράταξη. Και επίσης, ότι ιδιαίτερα αυτή την εποχή της κρίσης, ο λαός χρειάζεται παραδείγματα σύνθεσης και ενότητας».