Συμφωνία με το υπουργείο Αμυνας του Περού για την προμήθεια δύο ακόμη μπαταριών υποβρυχίων υπέγραψε η εταιρεία Sunlight, μέλος του ομίλου Πάνου Γερμανού.

Είναι η πολλοστή φορά που η εταιρεία επιλέγεται από την κυβέρνηση του Περού γεγονός που δείχνει την δυναμική ανάπτυξης που δείχνει τα τελευταία χρόνια μια αμιγώς ελληνική εταιρεία.

Η προτίμηση της εταιρείας δεν είναι βέβαια τυχαία: οι μπαταρίες, οι οποίες κατασκευάζονται στην υπερσύγχρονη μονάδα της Sunlight στο Νέο Ολβιο Ξάνθης, χαρακτηρίζονται για τις υψηλές τεχνολογικές τους προδιαγραφές και απαιτήσεις, καθώς αποτελούνται από 480 στοιχεία και έχουν συνολικό βάρος που αγγίζει τους 250 τόνους η καθεμία.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά συμφωνία με μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νοτίου Αμερικής, καθώς, από το 2005, η Sunlight προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, έχει επάξια κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πολεμικού ναυτικού του Περού.

Με βασικούς άξονες της επιχειρηματικής της πορείας, την έντονη εξωστρέφεια και τη συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, η Sunlight έχει κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια αγορά μπαταριών συμβατικών υποβρυχίων, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις 3 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Επισημαίνεται ότι η «Συστήματα Sunlight» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών βιομηχανικών και αμυντικών μπαταριών διεθνώς, εξάγει το 98% του παραγόμενου προϊόντος της σε 100 χώρες και διαθέτει ένα αποτύπωμα 3 δεκαετιών στη διεθνή αγορά αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαύκας, Διευθύνων Σύμβουλος της «Συστήματα Sunlight» επισημαίνει με αφορμή την νέα ανάθεση έργου «ότι δεν μπορεί παρά να μας κάνει υπερήφανους που ένα ελληνικό προϊόν και μάλιστα προηγμένης και απαιτητικής τεχνολογίας ταξιδεύει από την Ξάνθη στη Νότιο Αμερική. Στόχος μας ήταν και είναι να εξάγουμε την ελληνική τεχνογνωσία και να ξεπερνάμε επιτυχώς τις δυσκολίες που δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον.

Με αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία και πείσμα, μέσα σε μια δεκαετία, η Sunlight έχει συνολικά παράξει περίπου 20.000 στοιχεία μπαταριών για το πολεμικό ναυτικό διαφόρων χωρών και με την ίδια δυναμική θα συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ