Στη Βουλή κατατίθεται άμεσα η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα προαιρετικά και τις 52 Κυριακές το χρόνο.

Πηγές του υπουργείου απαντώντας εμμέσως στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που διαφωνεί με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου υποστηρίζουν ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί από την Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Τρόικα πρότεινε όλα τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά 10 Κυριακές το χρόνο, πρόταση η οποία δεν πέρασε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία Τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να μην προχωράει καθώς όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στην Task Force ο Ράιχενμπαχ ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ΜμΕ ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.

Σύμφωνα με τους ίδιους εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις ΜμΕ το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους.

Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.