Να δουν την Κωνσταντινούπολη και το πρώτο παιχνίδι εδώ με την Εφές, όπως το Τελ Αβίβ, τη Σιένα, το Κάουνας και τη Μόσχα, συμβούλεψε τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας εν’ όψει του τρίτου προημιτελικού της Τετάρτης (20.00 Νovasports 3).

Παρά το γεγονός ότι οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν το «μαξιλαράκι» του 2-0 (άρα στη χειρότερη περίπτωση θα επιστρέψουν για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο ΣΕΦ σε πέμπτο παιχνίδι) ο έλληνας τεχνικός δεν επαναπαύεται και θέλει οι παίκτες του να δουν τον αγώνα της Τετάρτης ως τελικό.

Να μπουν δηλαδή στο παρκέ, όπως έκαναν σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια εφέτος, όπου έχουν εξαιρετική συγκομιδή με εννέα νίκες!

Σε πολλές πόλεις βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, είτε όσον αφορά ακόμα και την ίδια την πρόκριση, είτε για να μείνουν στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας. Νίκησαν, εκτός έδρας, σε όλα τα παιχνίδια χωρίς…αύριο και μάλιστα σε πολύ πιο δύσκολες έδρες από το «Αμπντί Ιπεκτσί» ενώ το έκαναν και στο ΣΕΦ στον αγώνα με τη Χίμκι που έκρινε οριστικά την πρόκριση στα προημιτελικά.

«Μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε ευκολότερο έργο από αυτούς αφού είμαστε μπροστά στο σκορ με 2-0 αλλά δεν είναι, όμως, εύκολο. Σίγουρα θα αντιδράσουν καθώς βρίσκονται πίσω στο σκορ ενώ έχουν και αυτοί μεγάλο κίνητρο, ιδιαίτερα γιατί δεν έπαιξαν καλά, κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που βλέποντας την ομάδα του να έχει φτάσει τόσο κοντά στην πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, δεν θέλει να πάει χαμένη η ευκαιρία.

«Νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Έχουμε κάνει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς, έχουμε καλή ψυχολογία και χρειαζόμαστε μια νίκη, θέλοντας να την κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αν την πετύχουμε θα δικαιωθούν οι κόποι των παιδιών όλης της χρονιάς και για την ομάδα μας θα είναι ό,τι καλύτερο. Το θέλουν πάρα πολύ οι παίκτες και έχουν τον χαρακτήρα να «τελειώσουν» τη δουλειά εδώ στην Τουρκία.

Θα είναι μεγάλη επιτυχία, αφού εφέτος ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αιφνιδιάσει κανέναν. Όλοι τον περίμεναν μετά τον περσινό θρίαμβο με την κατάκτηση του τροπαίου» κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός ενώ από την πλευρά του ο Πέρο Αντιτς, που είχε καθοριστική συμβολή στη δεύτερη νίκη στο ΣΕΦ «χτύπησε» το καμπανάκι του κινδύνου.

«Αν περάσει από το μυαλό μας την ώρα του αγώνα το γεγονός ότι είμαστε στο 2-0 θα χάσουμε και τα δύο παιχνίδια στην Τουρκία.

Σίγουρα κάναμε σωστή δουλειά στην έδρα μας, αλλά τώρα το βλέπουμε ως μια νέα πρόκληση και πάμε για το 3-0.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ξεφύγουν, και μετά να αναγκαστούμε να τους κυνηγάμε στο σκορ. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και θέλουμε να βρεθούμε στο φάιναλ φορ. Αλλά μην ξεχνάμε και το δικό τους κίνητρο, αφού έχουν ρίξει πολλά λεφτά, έχουν καλό προπονητή και καλούς παίκτες γεμάτο γήπεδο και κυνηγάνε εδώ και χρόνια την πρόκριση στην τελική τετράδα».

Αν και η πίεση είναι όλη πάνω στην Εφές Αναντολού, ο έμπειρος τεχνικός της Οχτάι Μαχμουτί, φάνηκε αισιόδοξος: «Θέλαμε να πάρουμε μια νίκη στην Αθήνα και να επιστρέψουμε στο σπίτι μας να τελειώσουμε την πρόκριση με άλλες δύο νίκες.

Όμως τα δύο πρώτα παιχνίδια δεν πήγαν όπως θα θέλαμε και πλεόν για μας είναι τελικός το ματς της Τετάρτης. Μπορεί να είμαστε πίσω με 2-0, αλλά η σειρά δεν έχει τελειώσει και θέλουμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα» τόνισε ο Τούρκος τεχνικός που ελπίζει η ομάδα του να θυμηθεί το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στην Ευρωλίγκα εφέτος, όταν και είχε συντρίψει τον Ολυμπιακό με 98-72 !