Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές. Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το «νυστέρι» στους μισθούς τους και για τα σκληρά μνημονικά μέτρα .

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομείων Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά μεταξύ άλλων την έγκαιρη και σταθερή και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, τις προσλήψεις γιατρών και την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΕΝΓΕ καλεί τις ενώσεις γιατρών για ενεργή συμμετοχή στην απεργία, με τον προγραμματισμό συλλαλητηρίων στα νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας (ΥΠΕ).

Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά την Αθήνα έχει ανακοινωθεί συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για την ίδια ημέρα εξάωρη στάση εργασίας – από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση έξω το από το υπουργείο Υγείας και την πορεία προς τη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό διεκδικούν μεταξύ άλλων την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των καταστροφικών επιπτώσεων σε ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ, την άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών (π.χ. νυχτερινά) και την παύση των πολιτικών που οδηγούν τους υγειονομικούς σε διαθεσιμότητες –απολύσεις μέσω αξιολογήσεων «μαϊμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.