Την άποψη ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων «γλιτώσαμε τα χειρότερα» εξέφρασε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ, επιχειρηματολογώντας υπέρ της στάσης του Φώτη Κουβέλη μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών. Στο ίδιο εξάλλου μήκος κύματος ήταν και τα όσα δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ είπε χαρακτηριστικά για τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών: «Ξέρετε τι ζητούσαν; 20.000 απολύσεις και να βάλουμε ότι το βασικό στοιχείο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης, είναι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».

Ο ίδιος σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι υπό αυτό το πρίσμα εμφανίζεται σαν να γλίτωσαν χιλιάδες απολύσεις, απάντησε: «Ακραία πράγματα μας είχαν ζητηθεί και αυτή ήταν η αντιπαράθεση στη διαπραγμάτευση. Για να αναγκάσουν το Φώτη Κουβέλη να πει ότι «υπάρχουν γενικά όρια»».

Μιλώντας επίσης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επέμεινε ότι η συμφωνία που επετεύχθη το Σάββατο «ήταν ικανοποιητική». «Σε όλες τις συζητήσεις, σε όλες τις διαπραγματεύσεις, πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κλείσουμε μια συμφωνία, πρέπει να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν σε μια διαπραγμάτευση» τόνισε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι η συμφωνία του Σαββάτου των πολιτικών αρχηγών ήταν ικανοποιητική. Πιέσαμε και εμείς πολύ από τη δική μας πλευρά και η παρουσία του κυρίου Μανιτάκη ήταν σημαντική. Γι’ αυτό λέω ότι η συμφωνία ήταν ικανοποιητική, λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που είχε η χώρα μας όλο το προηγούμενο διάστημα από τα μνημόνια, αλλά και τη σκληρή στάση της τρόικας στο θέμα αυτό».