Η 31χρονη Μανταλένα Παπαδοπούλου είναι η πρώτη πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως προέκυψε από το ιδρυτικό συνέδριο που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Το Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα και παμψηφεί το Καταστατικό και εξέλεξε την Εκτελεστική Επιτροπή (Γραμματέας της Ε.Ε αναδείχτηκε ο Ανέστης Χατζηθεοδοσίου) η οποία αποτελείται από 80 μέλη. Επίσης εξέλεξε τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία στο επίσημο Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΛ.

«Για τη δημιουργία μιας νεολαίας με πολιτικές παρεμβάσεις και κοινωνικό έργο. Μιας νεολαίας που ήρθε να ανατρέψει όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και βάλλουν την κοινωνική συνοχή» μίλησε η Μανταλένα Παπαδοπούλου

H πρόεδρος της Ν-ΑΝΕΛ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου του 1982, με καταγωγή από τη Βέροια και την Πάτρα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και σπούδασε στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

Κάτοχος δύο Master -από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Εssex της Μεγάλης Βρετανίας- μιλάει Αγγλικά, Τουρκικά και Γαλλικά και ήταν υποψήφια Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012.