Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών, δύο Έλληνες και πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν επίσης 49 αλλοδαποί μετανάστες, 24 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 17 Πακιστάν, 3 Συρίας, 3 Αφγανιστάν και 2 Ιράκ. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως πρώτο σημείο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών. Από εκεί με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Ν. Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά οχήματα, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους, με πλωτά μέσα, στην Ιταλία.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το Δ.Χ. φορτηγό και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προπομπός, στο σταθμό διοδίων Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών και συνέλαβαν τα επτά μέλη της οργάνωσης και τους 49 αλλοδαπούς μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες Έλληνες έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση ενώ τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και τη μεταφορά των μεταναστών. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.500-3.500 ευρώ. 

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φορτηγό Δημόσιας Χρήσης, ένα Ι.Χ., δέκα κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 3.470 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.