Στήθος με στήθος αναμετριούνται μεταξύ των ψηφοφόρων τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα Σάββατο σε δύο εφημερίδες.

Σε μέτρηση της Pulse RC για την εφημερίδα «6ΜΕΡΕΣ», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5% (20% έναντι 19,5% της ΝΔ), ενώ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά ποσοστό 21,5% έναντι 21,1% που καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, στη μέτρηση της Pulse RC , ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 20%, η ΝΔ 19,5, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 12%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, το ΚΚΕ 5%, ενώ «άλλο» κόμμα επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 23% έναντι 22,5%.

Στην ίδια έρευνα, «καταλληλότερος για Πρωθυπουργός» εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (30%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποσπά ποσοστό 22%.

Πάντως, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο».

Επίσης, το 66% κρίνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 61% θεωρεί βέβαιο ένα κούρεμα καταθέσεων στη χώρα, όπως αποφασίστηκε και για την Κύπρο.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, το ΚΚΕ 5,4% και η ΔΗΜΑΡ 5,6%.

Στο ερώτημα εάν θεωρείται πιθανό το κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα, «σίγουρα/μάλλον ναι» απαντά το 71,3% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα περί καταλληλότερου Πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40,2%, ακολουθεί ο «κανένας» με 31,6% και τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 25%.

Τέλος, το 30,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, έναντι ποσοστού 57% που διαφωνεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από