Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε σήμερα το απόγευμα ο δήμος Τρίπολης, για το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους για περισσότερους από δύο μήνες.

Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης και την εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Στην απόφαση αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι ο δήμος Τρίπολης κηρύσσεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών» από σήμερα, για λόγους, όπως τονίζεται, προστασίας της δημόσιας υγείας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του Δήμου, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, και διότι η κατάσταση έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης.

Η κήρυξη του δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή και την προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών της Τρίπολης, για τη μεταφόρτωσή τους σε χώρο που θα ορίσει ο δήμος, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Επιπλέον, με την ίδια απόφαση επισημαίνεται η υποχρεωτική πλύση των κάδων και των πεζοδρομίων που έχουν εναποτεθεί και συσσωρευτεί μέχρι τώρα τα σκουπίδια και την απολύμανση αυτών των σημείων, καθώς και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Τέλος, υπογραμμίζεται να δοθεί προτεραιότητα στην αποκομιδή των σκουπιδιών πλησίον των νοσοκομείων, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των δημόσιων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από