Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο «Διαμεσολαβητής του επενδυτή» για επενδύσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ, με στόχο να απεγκλωβίσει επενδυτικά σχέδια που έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή κινδύνευαν να εμπλακούν σε αυτήν. Η υπηρεσία αυτή η οποία λειτουργεί σε πρώτη φάση πιλοτικά στεγάζεται στο Invest in Greece και όπως δήλωσε κατά την παρουσία της ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης αποτελεί μία διεθνή πρακτική με σημαντικά αποτελέσματα σε αρκετές χώρες, η οποία συνδράμει στην απεμπλοκή και διευκόλυνση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των οποίων ανέκυψαν συγκεκριμένα προβλήματα με τη δημόσια διοίκηση, όπως γραφειοκρατικά εμπόδια, διαφωνίες ή άλλες δυσχέρειες, με συνέπεια το « πάγωμα » της πορείας υλοποίησής τους.

Η υπηρεσία παρέχεται από σήμερα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές εφόσον διατυπώσουν ειδικό αίτημα σχετικά με ένα υπάρχον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν , ενώ για την παρεχόμενη υπηρεσία δεν θα υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση από μέρους του υποψήφιου επενδυτή.

Οπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας απο τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη αμέσως μετά την ανάθεση της υπόθεσης μίας επένδυσης στο «Διαμεσολαβητή», το γραφείο και τα στελέχη του, στο Invest in Greece, θα ενημερώνονται για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα ή τα θέματα που αντιμετωπίζει η επένδυση εγγράφως, αλλά και προφορικά σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στα γραφεία του Invest in Greece, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν περισσότερο η οποιαδήποτε πληροφορία ή και εξέλιξη που σχετίζεται με την πορεία της υπόθεσης στις αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αριθμεί ήδη επτά στελέχη. Στόχος είναι όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρώτη πιλοτική φάση της λειτουργίας της η συγκεκριμένη υπηρεσία να διαχειρίζεται περί τις 35 υποθέσεις εβδομαδιαίως, 120 υποθέσεις μηνιαίως, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ένας από τους αρμόδιου υπάλληλους θα χρεώνεται με 17 υποθέσεις τον μήνα.