Στην Ελλανοδία, αδελφές μου, στην Ελλανοδία. Εκεί που δεν έχουν κρίση - κι ας έχουν αναλογίες με την Ελλαδίτσα.
Στην Ελλανοδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (χαριτωμένα: ΕλλανοΡΤούλα), που το 'χε βάλει πείσμα να προσλάβει έναντι 3.500 δηναρίων - έχουν ισοτιμία με το ευρώ - ζουμπουρλού κόρη πολιτευτή, εκεί λοιπόν συμβαίνουν πράγματα αλλούτερα:
Εμ την προικίζουν με 27.000 δηνάρια για «προετοιμασία» εκπομπής τη ζουμπουρλού, αναδρομικά, εμ της κόβουν κονδύλι 10.000 - για σκηνικά - συν 2.000 για υπολογιστή της εκπομπής (δεν έχει μειοδοτικούς διαγωνισμούς και άλλα τέτοια ποταπά στην ΕλλανοΡΤούλα), εμ δεν τους «πιάνει νούμερα».
Τι να κάνουν, τι να κάνουν; Πάνω που είχαν βρει μια ξεχασμένη πρωινατζού (πού τη θυμήθηκες την Ευτέρπη; που λέει και το ανέκδοτο...) και είπαν να τη βγάλουν από τα αζήτητα της Τουβούλας, δίνοντάς της κρατικά πληρωμένο πρωινάδικο, τώρα σκέφτονται πώς να της κοτσάρουν από δίπλα το άτυχο - και στα νούμερα - ζουμπουρλούδικο κορίτσι μας. Να συμπαρουσιάζει δηλαδή με την ξεχασμένη, έναντι 3.500 δηναρίων έκαστο μήνα.
Τι να το κάνουν; Τόσα τους στοίχισε. Τόσο επέμειναν. Να την αφήσουν να πάει άπατη μόνη της; Ε, όχι. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός της Ελλανοδίας, όπου - το έχουμε πει - περνάνε καλά. Ενώ εμείς...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από