Στην Ελλανοδία, αδελφές μου, στην Ελλανοδία. Εκεί που δεν έχουν κρίση –κι ας έχουν αναλογίες με την Ελλαδίτσα.

Στην Ελλανοδική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (χαριτωμένα: ΕλλανοΡΤούλα), που το ‘χε βάλει πείσμα να προσλάβει έναντι 3.500 δηναρίων –έχουν ισοτιμία με το ευρώ –ζουμπουρλού κόρη πολιτευτή, εκεί λοιπόν συμβαίνουν πράγματα αλλούτερα:

Εμ την προικίζουν με 27.000 δηνάρια για «προετοιμασία» εκπομπής τη ζουμπουρλού, αναδρομικά, εμ της κόβουν κονδύλι 10.000 –για σκηνικά –συν 2.000 για υπολογιστή της εκπομπής (δεν έχει μειοδοτικούς διαγωνισμούς και άλλα τέτοια ποταπά στην ΕλλανοΡΤούλα), εμ δεν τους «πιάνει νούμερα».

Τι να κάνουν, τι να κάνουν; Πάνω που είχαν βρει μια ξεχασμένη πρωινατζού (πού τη θυμήθηκες την Ευτέρπη; που λέει και το ανέκδοτο…) και είπαν να τη βγάλουν από τα αζήτητα της Τουβούλας, δίνοντάς της κρατικά πληρωμένο πρωινάδικο, τώρα σκέφτονται πώς να της κοτσάρουν από δίπλα το άτυχο –και στα νούμερα –ζουμπουρλούδικο κορίτσι μας. Να συμπαρουσιάζει δηλαδή με την ξεχασμένη, έναντι 3.500 δηναρίων έκαστο μήνα.

Τι να το κάνουν; Τόσα τους στοίχισε. Τόσο επέμειναν. Να την αφήσουν να πάει άπατη μόνη της; Ε, όχι. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός της Ελλανοδίας, όπου –το έχουμε πει –περνάνε καλά. Ενώ εμείς…