Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, συγκεντρώθηκαν χθες Κυριακή στην πρωτεύουσα της χώρας, απαντώντας με ενθουσιασμό στην έκκληση του Ενρίκε Καπρίλες να δείξουν τη δύναμή τους, μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου.

«Σήμερα, οι δρόμοι του Καράκας είναι γεμάτοι ευτυχία και ελπίδα, επιβεβαιώνοντας τι θα συμβεί την επόμενη Κυριακή», είπε στο πλήθος ο 40χρονος Καπρίλες.

«Κερδίζουμε αυτή τη διαδικασία… Η 15η Απριλίου θα είναι μια μέρα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ όλων των πολιτών της Βενεζουέλας. Όσοι από εσάς φοράτε σήμερα το κόκκινο μπλουζάκι (υποστηρικτές του Μαδούρο) σας ζητώ απλά να ανοίξετε τα μάτια σας. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας» διαβεβαίωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος αντιμετωπίζει στην εκλογική αναμέτρηση τον προσωρινό Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος τελεί καθήκοντα προέδρου μετά το θάνατο του πρώην Προέδρου, Ούγκο Τσάβες και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται μέχρι και δέκα ποσοστιαίες μονάδες του Καπρίλες.

Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σε προεκλογικές περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται από τις βαθιές προσωπικές επιθέσεις και κατηγορίες για βρώμικα κόλπα και από τις δύο πλευρές.

Η εκλογική αναμέτρηση πήρε μια κάπως σουρεαλιστική τροπή το περασμένο Σάββατο όταν ο Μαδούρο, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι μια κατάρα αιώνων θα πέσει πάνω σε όσους δεν τον ψηφίσουν.

Δεν δίστασε, μάλιστα να συγκρίνει τον πολιτικό του αντίπαλο Καπρίλες με τους Ισπανούς κατακτητές που σφαγίασαν τους Ινδιάνους κατά τον 16ο αιώνα.