Λίγες πρωταγωνίστριες στην ιστορία του σινεμά έχουν υπάρξει κορίτσια του Μποντ και του… Μπουνιουέλ. Η Καρόλ Μπουκέ, πεντάμορφη και τώρα στα 56 της, γοητεύει σταθερά από το 1977 ως «Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» στην ομώνυμη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ –πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη («η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου» μας λέει χαμογελώντας) που όμως ήταν αρκετή για να την κάνει κορίτσι του 007.

Επίσημη προσκεκλημένη του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, την Παρασκευή, παρακολούθησε μαζί με τους θεατές την ταινία της «Travaux, on sait quand ca commence» (2004). Λίγο πριν από τη προβολή παρέλαβε το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ, λέγοντας: «Εδώ, στη χώρα σας, πραγματικά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία σ’ αυτό το βραβείο απ’ ό,τι φαντάζεστε».

«Παίξατε Φαίδρα και Βερενίκη, ζείτε στο νησί Παντελαρία της Νότιας Μεσογείου και παράγετε το κρασί Sang d’Oro για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια», ήταν τα λόγια του διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργου Λούκου που της το παρέδωσε.

«Στην πραγματικότητα δεν ανήκω πουθενά, μιας και μοναδικό μου «σπίτι» είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός –που όμως γεννήθηκε εδώ» θα μας πει λίγο αργότερα στην κουβέντα μας. Η οποία αναπόφευκτα πηγαίνει και στον Φρανσουά Ολάντ, του οποίου τη δημοτικότητα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις «ρίχνουν» στο 27%. «Θα πέσει κι άλλο» λέει εκείνη. «Κάθε μέρα κλείνει και από ένα εργοστάσιο. Ολοι τους πάνε σε συναντήσεις με εργάτες, διαβεβαιώνοντάς τους πως όλα θα πάνε καλά, και στο τέλος δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό. Δεν μιλάμε πλέον για ζητήματα ηθικής υποχρέωσης, αλλά για καθαρή ηλιθιότητα! Εχει ξεσπάσει και αυτό το σκάνδαλο Καουζάκ (σ.σ.: ο τέως υπουργός Προϋπολογισμού, που διατηρούσε καταθέσεις σε μυστικό λογαριασμό στο εξωτερικό)… Είναι σαν να «βαφτίζεις» σκηνοθέτη κάποιον επειδή «είναι καλό παιδί». Μα αν δεν έχει ιδέα από σενάριο, μοντάζ, φωτισμούς, δεν με νοιάζει το καλό παιδί!».