Ολοκληρωμένη πρόταση για επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας, εκτός τρόικας, επεξεργάζεται το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα  του κόμματος, Άντρο Κυπριανού, ο οποίος μίλησε χθες Παρασκευή βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο, σημειώνοντας ότι σε αυτή την πορεία γίνεται συνεννόηση κυρίως με την ΕΔΕΚ, καθώς και με το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας, είπε, το ΑΚΕΛ «επιστράτευσε» δύο κορυφαίους καθηγητές, τον Χάισε Φλάσπε, πρώην υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, και τον Έλληνα, Κώστα Λαπαδίτσα, ο οποίος εργάζεται χρόνια στο Λονδίνο.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυπριανού, όταν θα είναι έτοιμη η πρόταση, αν η κυβέρνηση δεν πεισθεί, θα ζητηθεί να τεθεί το Μνημόνιο σε δημοψήφισμα.

«Εάν η πρόταση υποστηριχθεί από τον λαό» πρόσθεσε «θα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί, ώστε να αναλάβουν άλλοι να την εφαρμόσουν».

Ανέφερε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει και προτάσεις ανακουφιστικού χαρακτήρα για τους πολίτες και ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για εξασφάλιση βοήθειας από κάποιες χώρες, θα μεταβεί στο Στρασβούργο σε μια προσπάθεια να συζητηθούν στο ευρωκοινοβούλιο οι αποφάσεις του Eurogroup.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Κίνα, στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από